Tuesday, September 27, 2011

Έως τις 14 Οκτωβρίου παρατείνεται ο δωρεάν καρδιολογικός έλεγχος στο Ωνάσειο

 Μεγάλη απήχηση σημείωσε το Πρόγραμμα του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου για την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς. Συγκεκριμένα, 589 άτομα επωφελήθηκαν από τη δωρεάν πρόβλεψη κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων από την Τρίτη 20 έως και την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011 ενώ το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, εξετάστηκαν δωρεάν 28 παιδιά.

Λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης του κοινού και της δυσχέρειας των μετακινήσεων, το ΩΚΚ αποφάσισε την παράταση του Προγράμματος έως την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011.

Συγκεκριμένα συνεχίζεται:
1. Η δωρεάν πρόβλεψη κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων (μέτρηση Heart Score). Στην είσοδο του Νοσοκομείου ο ενδιαφερόμενος πολίτης ή επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα για απολύτως δωρεάν λήψη δημογραφικών στοιχείων, μέτρηση της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης καθώς και καταγραφή των καπνιστικών συνηθειών των ενδιαφερομένων στους οποίους θα δίνονται ενημερωτικά φυλλάδια για την υπέρταση, την χοληστερόλη καθώς και οδηγίες διατροφής. Από τα αποτελέσματα των μετρήσεων θα προσδιορίζεται ο πιθανός καρδιαγγειακός κίνδυνος σε διάγραμμα με στήλες.
Η δωρεάν πρόβλεψη κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων πραγματοποιείται από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 08:00 έως τις 16:00.

2. Η ιατρική εξέταση στα Εξωτερικά Ιατρεία και διενέργεια βιοχημικών εξετάσεων με έκπτωση 50%. Το πακέτο των βιοχημικών εξετάσεων περιλαμβάνει:


  • γενική αίματος
  • χοληστερόλη LDL
  • σάκχαρο
  • τριγλυκερίδια αίματος
  • χοληστερίνη
  • προσδιορισμό κρεατινίνης
  • χοληστερόλη HDL
  • ουρία αίματος
Επιπρόσθετα γίνεται ηλεκτροκαρδιογράφημα και κλινική εκτίμηση.
Το συνολικό κόστος του πακέτου ανέρχεται σε €120 από €242, δηλαδή γίνεται έκπτωση 50%. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προγραμματίσουν την επίσκεψή τους στο τηλ. 210 94 93 933.

Υπενθυμίζεται ότι την εβδομάδα 3-7 Οκτωβρίου 2011, Ομάδα Ιατρών Καρδιολόγων και Νοσηλευτών θα επισκεφθούν Γυμνάσια της Καλλιθέας, Νέας Σμύρνης, Παλαιού Φαλήρου και Μοσχάτου και θα ενημερώσουν τους μαθητές και τους καθηγητές για την σημασία της πρόληψης των καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Επιπλέον, σε συνεργασία με το Γραφείο Αγωγής Υγείας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ’ Αθήνας θα γίνουν δωρεάν σεμινάρια Βασικής Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης σε ομάδες καθηγητών από εκπαιδευμένους ιατρούς και νοσηλευτές στους χώρους του ΩΚΚ, διάρκειας τεσσάρων (4) ωρών κάθε σεμινάριο. Οι καθηγητές θα λάβουν βεβαιώσεις παρακολούθησης.


Πηγή: in.gr

No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname