Monday, September 19, 2011

Απαντούν στην κρίση με διακρίσεις!

Υπάρχει και η άλλη Ελλάδα. Αδικημένη αλλά σίγουρα περισσότερο «παραγωγική». Αθλήματα όπως το πόλο, η κολύμβηση, η ιστιοπλοΐα και το βόλεϊ, ασφαλώς και δεν αποτελούν τη βιτρίνα του ελληνικού αθλητισμού.
Στον χώρο τους δεν υπάρχουν χρήματα όπως στο ποδόσφαιρο, φέρνουν όμως μετάλλια από ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα. Μετάλλια τα οποία είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και προσωπικής θυσίας των αθλητών και αθλητριών.
 
Είναι η Ελλάδα που επιμένει να αντιστέκεται κι ας μην τυγχάνει της ανάλογης προβολής.
Έπειτα από λίγα χρόνια, αν θέλουμε να αναφερθούμε στα αθλητικά δρώμενα του καλοκαιριού 2011 θα χρησιμοποιούμε μόνο μία λέξη: πόλο. Ήταν το άθλημα που ξεχώρισε αφού... έβρεξε μετάλλια!
Χρυσό η Εθνική Γυναικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Σαγκάη. Χρυσό η Εθνική Νεανίδων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Μαδρίτη. Χάλκινο η Εθνική Νέων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στον Βόλο!
 
Χρονιά ιδιαίτερα σημαντική, με παρέες παιδιών που ήξεραν τι ήθελαν και κατάφεραν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες.
Την Εθνική Γυναικών αποτέλεσαν κυρίως αθλήτριες της Βουλιαγμένης και του Ολυμπιακού. Οι τελευταίες πέρασαν εφιαλτικό χρόνο αφού τα οικονομικά προβλήματα στον Ερασιτέχνη ήταν τεράστια με αποτέλεσμα να μείνουν απλήρωτες σχεδόν όλη τη χρονιά.
Η Εθνική Γυναικών αυτό το καλοκαίρι ανέβηκε ένα σκαλοπάτι. Θυμίζουμε ότι πέρυσι η ελληνική ομάδα είχε πάρει το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.
Όπως φαίνεται, το γυναικείο πόλο στη χώρα μας έχει μέλλον αφού και η Εθνική Νεανίδων κατέκτησε μάλλον εύκολα το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Μαδρίτη. Κι εδώ έχουμε μια παρέα κοριτσιών με όνειρα παρόμοια με εκείνα των περισσότερων παιδιών στην ηλικία τους. Τα περισσότερα κορίτσια αυτής της ομάδας είναι μαθήτριες στη Γ' Λυκείου και φυσικά θέλουν να σπουδάσουν. Η Πολιτεία δεν βοηθά αφού έχει καταργήσει τα κίνητρα και τα κορίτσια ετοιμάζονται να φύγουν για σπουδές στο εξωτερικό.
Ακόμα μία σημαντική επιτυχία έφεραν και οι Νέοι με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στον Βόλο. Σήμερα και αύριο διεκδικούν μετάλλιο και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Ριέκα. Είναι μια παρέα παιδιών που κατάφεραν πολλά με αυτή την ομάδα. Αλλωστε, έχουν και δύο ασημένια στο προηγούμενο Παγκόσμιο (Σίμπενικ) και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (Γερμανία).
 
Στην κολύμβηση η χώρα μας διακρίθηκε κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου, στην ανοιχτή θάλασσα με τα δύο μετάλλια του Σπύρου Γιαννιώτη στα 5 (ασημένιο) και 10 (χρυσό) χιλιόμετρα και το χάλκινο μετάλλιο της Μαριάννας Λιμπερτά στα 10 χλμ.
Επιτυχίες είχαμε και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων Νεανίδων στη Λίμα. Χρυσό μετάλλιο από τον Παναγιώτη Σαμιλίδη (50 μ. πρόσθιο), ο οποίος πήρε και χάλκινο στα 100 μ. πρόσθιο.
Ασημένια μετάλλια πήρε Ανδρέας Βαζαίος (200 μ. μεικτής, 200 μ. πεταλούδας) και χάλκινο ο Κρίστιαν Γκολομέεφ (50 μ. ελεύθερο). 
 
Στο τζούντο, ο Ηλίας Ηλιάδης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των -90 κιλών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Παρίσι, νικώντας τον Ιάπωνα Νταίκι Νισιγιάμα στον τελικό.
 
 
 
ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname