Wednesday, October 5, 2011

Αμαλία Ματθαίου: Η πρώτη Ελληνίδα που τερμάτισε στο "Σπάρταθλον" τρέχοντας επί 33 ώρες!

Η Αμαλία Ματθαίου από τη Θεσσαλονίκη, είναι η πρώτη Ελληνίδα που κατάφερε να τερματίσει στον αγώνα δρόμου "Σπάρταθλον."

Σε συνέντευξη της στο "Έθνος", η Αμαλία περιγράφει πως για να φτάσει κάτω από το άγαλμα του Λεωνίδα χρειάστηκε να τρέξει 33 ώρες και 34 λεπτά.

Τονίζει πως δεν σκέφτηκε στιγμή να τα παρατήσει παρά το γεγονός πως δεν ήταν καθόλου εύκολο το εγχείρημά της.

Η 43χρονη Θεσσαλονικιά τερμάτισε 54η από τους 143 δρομείς που κατάφεραν να κόψουν το νήμα πριν συμπληρωθούν 36 ώρες από την εκκίνηση 

"Ενας τέτοιος αγώνας δεν θέλει μόνο σωματικές αντοχές, σκληρές προπονήσεις και προϋπηρεσία χιλιομέτρων. Θέλει ψυχή και ήρεμο μυαλό" είπε η Αμαλία.

"Οταν παίρνεις μέρος σε έναν τέτοιο αγώνα πρέπει να σκέφτεσαι διαρκώς τον τερματισμό. Αλλιώς δεν θα τα καταφέρεις να φτάσεις" πρόσθεσε.

Εξήγησε πως "παίρνεις δύναμη στα δύσκολα από κουβέντες όμορφες. Από σκέψεις ανθρώπων που αγαπάς. Κι όταν αρχίζει να διαλύεται το σώμα κι έρχονται οι πόνοι, τρέχεις με την ψυχή"

Για την ενασχόλησή της με τον αθλητισμό από 10 ετών λέει: "μεγάλωσα στις αλάνες της Θεσσαλονίκης και το τρέξιμο μου άρεσε πολύ".

"Το τρέξιμο για μένα είναι πια τρόπος ζωής" δεν σταματά να επαναλαμβάνει.

"Θετική σκέψη χρειάζεται. Οσο το δυνατόν περισσότερο" λέει η Αμαλία για τον άλλο υπερμαραθώνιο, αυτόν της οικονομίας, στον οποίο τρέχει η Ελλάδα. 

"Αυτό κράτησε και μένα όρθια. Θετική σκέψη και αισιοδοξία για να ξεπεράσουμε τα πολύ δύσκολα που έχουμε μπροστά μας."

Να σημειωθεί πως πρόκειται για την πρώτη Ελληνίδα που κατάφερε να τερματίσει έγκυρα στον υπερμαραθώνιο "Σπάρταθλον", έναν από τους πλέον δύσκολους αγώνες υπεραποστάσεων παγκοσμίως.

Κάλυψε την απόσταση των 246 χιλιομέτρων που χωρίζει την Ακρόπολη των Αθηνών από το άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη σε 33 ώρες και 34 λεπτά, ακολουθώντας τα βήματα του Φειδιππίδη!

Στον αγώνα πήραν μέρος 285 αθλητές και αθλήτριες, από 39 χώρες.


Πηγή: Cosmo.gr

No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname