Friday, October 14, 2011

Εβδομάδα ελληνικού σινεμά στο Λονδίνο

Μετά τις τρεις επιτυχημένες διοργανώσεις του, το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στο Λονδίνο (LGFF) είναι έτοιμο να ανοίξει και πάλι τις πύλες του τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου στον γνωστό πάντα χώρο των Westbourne Studios, δίπλα στο Portobello Road (242 Acklam Road, Notting Hill, London, W10 5JJ).

Με ανανεωμένο πρόσωπο, με συμμετοχές σε όλες τις κατηγορίες (μεγάλου και μικρού μήκους ταινίες μυθοπλασίας της τελευταίας πενταετίας, ντοκυμαντέρ, πειραματικά φιλμ, animation, videoart), το 4ο Φεστιβάλ μέσα στην εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία φιλοδοξεί να δείξει ένα άλλο πρόσωπο της Ελλάδας: της δημιουργικής και αισιόδοξης που έχει την ικανότητα να παράγει τέχνη και να αναδειχθεί μέσα από τα προβλήματα.

Οι προβολές του 4ου Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου αρχίζουν με ένα αφιέρωμα στο Νίκο Κούνδουρο και την ταινία του «Μπάιρον, μπαλάντα για ένα δαίμονα» (1992), ενώ οι προβολές θα ολοκληρωθούν με ένα αφιέρωμα στον Μιχάλη Κακογιάννη και την παρουσίαση της τελευταίας ταινίας του «Βυσσινόκηπος» (1999).

Από τις εφετινές εκπλήξεις ξεχωρίζει μεταξύ άλλων η προβολή του αγνώστου στο ευρύ κοινό ντοκυμαντέρ με τη Μελίνα Μερκούρη για την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο (1975), που παρουσιάζεται σε πρώτη προβολή σε αίθουσα και παραχωρήθηκε από το Μουσείο της ΕΡΤ. Το φεστιβάλ θα ζωντανέψει με την παρουσία του ηθοποιού και σκηνοθέτη Νίκου Καλογερόπουλου που θα παραστεί στην προβολή της ταινίας του «Οι ιππείς της Πύλου».

Το LGFF, που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας της Ελληνικής Πρεσβείας στο Λονδίνο, θα κλείσει την Τρίτη 25 Οκτωβρίου με την απονομή των βραβείων «Οδυσσέας» στα Westbourne Studios.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα στις σελίδες
Γιάννης Ζουμουλάκης
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ 

No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname