Tuesday, October 25, 2011

Η πρώτη τουαλέτα σκύλων στο Δήμο Κορδελιού - Ευόσμου Θεσσαλονίκης

Εδώ και καιρό τα παράπονα των δημοτών «έπεφταν βροχή» στο Δήμο Κορδελιού - Ευόσμου, για τις ακαθαρσίες των κατοικίδιων ζώων σε πάρκα όπου συχνάζουν παιδιά, μαθητές και οικογένειες. Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, κλήθηκε ακόμη και η αστυνομία για να επιληφθεί του θέματος. Το ζήτημα προβλημάτισε τις υπηρεσίες του Δήμου και έτσι έγινε πράξη η πρώτη τουαλέτα σκύλων, στη συμβολή των οδών Α. Παπάγου - Μουσών και Φιλίππου.

«Πρόκειται για μια σιδερένια κατασκευή με πλέγμα και ειδική άμμο, στο κέντρο της οποία υπάρχει ειδικός στύλος, κάτι σαν ένα ψεύτικο δεντράκι. Η κατασκευή που φέρει πινακίδα χρήσης, απευθύνεται στους ιδιοκτήτες των σκύλων, οι οποίοι παρακαλούνται να τους οδηγούν στο συγκεκριμένο σημείο και με το ειδικό φτυαράκι να ρίχνουν τις ακαθαρσίες σε παρακείμενο κάδο» εξηγεί ο εντεταλμένος σύμβουλος της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου, Μιχάλης Χωραφάς.

Ο ίδιος διευκρινίζει ότι πρόκειται για μια κίνηση ευαισθητοποίησης των ιδιοκτητών κατοικιδίων, προκειμένου να διατηρείται η υγιεινή στους δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους. Τονίζει, άλλωστε, ότι εφόσον το μέτρο βρει ανταπόκριση θα εφαρμοστεί και σε άλλες πλατείες, σε πάρκα και περιοχές περιπάτου σε ολόκληρο το δήμο.


Πηγές: ΕΞΠΡΕΣ, enikos

No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname