Monday, October 10, 2011

Ενοικίαση ποδηλάτων από το Δήμο Αθηναίων

Πιλοτικό πρόγραμμα ενοικίασης κοινόχρηστων ποδηλάτων στο ιστορικό κέντρο προωθεί ο Δήμος Αθηναίων. Το πρόγραμμα ανακοίνωσε ο Γιώργος Καμίνης κατά τον χαιρετισμό του σε εκδήλωση για τον 20ό Ποδηλατικό Γύρο της Αθήνας, που θα διεξαχθεί στις 16 Οκτωβρίου. Οι σταθμοί βάσης των ποδηλάτων θα είναι στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στο Θησείο και στη Μητρόπολη.

Όπως γράφει το ΒΗΜΑ, ο κ.  Καμίνης, αφού αναγνώρισε ότι η Αθήνα είναι ίσως η λιγότερο φιλική ευρωπαϊκή πρωτεύουσα στην ποδηλασία, εντόπισε το πρόβλημα για το ποδήλατο στην απουσία κατάλληλων υποδομών και κυρίως στην ύπαρξη ξεχωριστών και ασφαλών ποδηλατοδρόμων. Ως πρώτο βήμα, ανακοίνωσε , ότι το δημοτικό συμβούλιο από την περασμένη άνοιξη αποφάσισε την υλοποίηση των δύο πρώτων ποδηλατοδρόμων, εκπονώντας ήδη την προκαταρκτική μελέτη για την κατασκευή εκείνου που συνδέει τους αρχαιολογικούς χώρους της Ακαδημίας Πλάτωνος και του Κεραμεικού.

Ταυτόχρονα, βρίσκονται στα τελευταία στάδια οι διαδικασίες για την προκήρυξη κατασκευής του τμήματος που διέρχεται από το δήμο Αθηναίων  του μεγάλου ποδηλατόδρομου Φάληρο-Κηφισιά, που είχε σχεδιάσει το ΥΠΕΚΑ.

Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία για ενοικίαση κοινόχρηστων ποδηλάτων, ο κύριος Καμίνης είπε, ότι θα υπάρξει μέριμνα και για την ασφαλή στάθμευση τους. Σαν  πρώτο βήμα ο Δήμος  θα κατασκευάσει κατάλληλες μπάρες στάθμευσης ποδηλάτων σε όλα τα δημοτικά κτίρια.

«Σε πρώτη φάση, ξεκινάμε από ιστορικά κτίρια ιδιοκτησίας του Δήμου, που διαθέτουν προαύλειο χώρο, όπως το Δημαρχιακό Μέγαρο στην Αθηνάς, το Δημαρχείο στη Λιοσίων, τη Δημοτική Αγορά στην Βαρβάκειο, τον Πολιτισμικό Οργανισμό στην Ακαδημίας, τη Δημοτική Πινακοθήκη στο Μεταξουργείο, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη στο Σταθμό Λαρίσης και στην Τεχνόπολη στο Γκάζι» συμπλήρωσε.

Θεόφιλος Δουμάνης


Πηγή: LIFO
Photo Credits: William Lewis Sachtleben Papers, Department of Special Collections, Charles E. Young Research Library, UCLA

No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname