Thursday, October 27, 2011

Προγράμματα κοινωφελούς εργασίας για κρατουμένους

Η δημιουργία προγραμμάτων κοινωνικής εργασίας για την εναλλακτική έκτιση των ποινών κρατουμένων, ήταν το κεντρικό θέμα της σημερινής συνάντησης εργασίας που είχε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Πεταλωτής με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, στα γραφεία του δήμου.

Ο κ. Πεταλωτής, ενημέρωσε τον δήμαρχο Αθηναίων για όλα τα τρέχοντα θέματα της Δικαιοσύνης, με έμφαση στα ζητήματα απονομής της και ειδικά στην Αθήνα. Ακόμη, ανέλυσε την κατάσταση που επικρατεί στο σωφρονιστικό σύστημα της χώρας, τονίζοντας ιδιαίτερα τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλει το υπουργείο Δικαιοσύνης για την αναβάθμιση των φυλακών, αλλά και των προγραμμάτων επανένταξης των αποφυλακιζόμενων στην κοινωνία και την οικονομική ζωή.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν οι τρόποι και τα πεδία κοινής δράσης του υπουργείου με τον δήμο, σε επίπεδο χρήσης δημοτικών χώρων για σκοπούς επανένταξης αποφυλακιζόμενων και διεύρυνσης των χώρων απονομής Δικαιοσύνης στην πρωτεύουσα.

Ιδιαίτερη σημασία έδωσε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης στην δυνατότητα δημιουργίας προγραμμάτων κοινωνικής εργασίας, από κοινού με τον δήμο, με στόχο την ενίσχυση του θεσμού της εναλλακτικής έκτισης ποινών, επ' ωφελεία του κοινωνικού συνόλου. Γεγονός που αποδέχτηκε ο κ. Καμίνης.

Τέλος, συμφωνήθηκε η στενότερη επαφή μεταξύ υπουργείου Δικαιοσύνης και δήμου Αθηναίων, με τη δημιουργία κοινής ομάδας εργασίας, που θα έχει ως στόχο την άμεση και περαιτέρω διερεύνηση όλων των δυνατοτήτων κοινής δράσης, τόσο σε επίπεδο δημιουργίας προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας και εναλλακτικής έκτισης ποινών, όσο και σε επίπεδο υποδομών. 


Πηγή: Newsbeast.gr

No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname