Saturday, October 29, 2011

Οι Κινέζοι τιμούν τους καπετάνιους της ΑΝΕΚ για τη σωτήρια βοήθειά τους

Oι τρεις πλοίαρχοι της ANEK LINES, που προΐσταντο στην επιχείρηση θαλάσσιας μεταφοράς Κινέζων πολιτών από τη Λιβύη τιμήθηκαν κατά την τελετή απονομής Βραβείων Φιλίας Κίνας - Ελλάδας που διοργανώθηκε από την Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελληνική Δημοκρατία, σε συνεργασία με τον Κινέζικο Λαϊκό Σύνδεσμο Φιλίας με Ξένες Χώρες.

Ο καπετάν Γιάννης Κουράκης με το «Olympic Champion»,o καπετάν Μηνάς Ράλλης με το «Ελευθέριος Βενιζέλος» και ο καπετάν Απόστολος Αποστολάκης με το «Ηellenic Spirit», που οδήγησαν με ασφάλεια τον περασμένο Φεβρουάριο, πάνω από 13 χιλιάδες Κινέζους πολίτες από τη φλεγόμενη Λιβύη στην Κρήτη βραβεύθηκαν από τους κινέζους επισήμους.

Στην τελετή παρόντες ήταν ο κ. Jia Qinglin, Πρόεδρος της κινεζικής Γερουσίας και τέταρτος στην πολιτική ιεραρχία, ο Πρέσβης της Κινεζικής Πρεσβείας στην Αθήνα κος Du Qiwen, ο Υφυπουργός Εμπορίου της Λ.Δ. της Κίνας, κ. Zhong Shan και αρκετοί ακόμα επίσημοι που βρέθηκαν στην χώρα μας.

Από πλευράς ΑΝΕΚ Lines στην εκδήλωση παρίσταντο ο Δ/ντας Σύμβουλος της Εταιρείας κος Γιάννης Σ. Βαρδινογιάννης, ο Προεδρεύων Αντιπρόεδρος κος Γιώργος Κατσαναβάκης, ο Β' Αντιπρόεδρος κος Σπύρος Πρωτοπαπαδάκης, οι Αρχιπλοίαρχοι της ΑΝΕΚ καπετάν Πέτρος Χατζηδάκης και καπετάν Σταύρος Αγγελιδάκης.

Χαρακτηριστικό του εξαίρετου κλίματος που επικρατεί ανάμεσα στην Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας και την ΑΝΕΚ, είναι η επίσημη δεξίωση που παρέθεσε η Κρητική εταιρεία, σε ιδιαιτέρως θερμό κλίμα προς τιμήν του Πρέσβη, της Κίνας, κου Du Qiwen, πριν λίγες ημέρες στο πλοίο «ΕΛΥΡΟΣ».


Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname