Monday, October 17, 2011

Πρεμιέρα στο Γκάζι για το νέο παγκάκι της Αθήνας με το όνομα «mybench.gr»

Το καινούργιο παγκάκι της Αθήνας, το οποίο επελέγη μέσα από τον Διεθνή Διαδικτυακό Διαγωνισμό Athens Bench Mark, «καλωσόρισαν» χθες στην πλατεία στο Γκάζι η αντιδήμαρχος Αθηναίων Αντιγόνη Σπυροπούλου, η δρ Κατερίνα Κατσαμπέ, μέλος του Κόσμου της Αθήνας και τέως αντιδήμαρχος Aθηναίων, καθώς και κάτοικοι της περιοχής. Τα πρώτα πέντε παγκάκια τοποθετήθηκαν στην κεντρική πλατεία της περιοχής αλλά στόχος είναι, το προσεχές διάστημα, να τοποθετηθούν ακόμα περισσότερα σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Το πρόγραμμα Athens Bench Mark διοργανώθηκε από την οργάνωση «Κόσμος της Αθήνας» και τον Δήμο Αθηναίων και σκοπός ήταν να παρακινηθούν εκατοντάδες σχεδιαστές σε όλο τον κόσμο να φανταστούν και να σχεδιάσουν το καινούργιο παγκάκι της Αθήνας, στηριζόμενοι σε πέντε βασικούς άξονες που ενισχύουν την πράσινη, κοινωνική, ψηφιακή, συμμετοχική και δημιουργική ανάπτυξη της πόλης.


Πρόκειται για την πρώτη φορά που διοργανώθηκε στην Ελλάδα ανοικτός διαγωνισμός βιομηχανικού design και το κοινό μπορούσε να βλέπει τις συμμετοχές και να επιλέγει τις καλύτερες προτάσεις μέσω online ψηφοφοριών. Ενδεικτικό μάλιστα είναι πως στον διαγωνισμό συμμετείχαν 585 δημιουργοί από την Ελλάδα, την Ευρώπη, την Κίνα, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βραζιλία και το Ισραήλ. Οι εγγεγραμμένοι χρήστες με δικαίωμα ψήφου άγγιξαν τις 28.000, ενώ κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού η ιστοσελίδα www.athensbenchmark.com δέχθηκε 274.702 επισκέψεις από 132.741 μοναδικούς επισκέπτες από 133 χώρες. Ο μεγαλύτερος ενθουσιασμός, πάντως, σημειώθηκε στο νεανικό κοινό αφού ο μέσος όρος των συμμετεχόντων ήταν τα 26 έτη, με διακύμανση από 18 έως 52 ετών.


Το παγκάκι που παρουσιάστηκε χθες, και εντός των επόμενων μηνών θα στολίσει κεντρικά σημεία της Αθήνας, ήταν εκείνο που απέσπασε το πρώτο βραβείο του Διαγωνισμού Αthens Βench Μark και έχει τον τίτλο «mybench.gr». Σχεδιαστής του είναι ο 28χρονος απόφοιτος του τμήματος Βιομηχανικού Σχεδιασμού στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας Αρης Στάθης, ο οποίος γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Από το 2006 έχει εργαστεί ως βιομηχανικός σχεδιαστής σε πολλές εταιρείες και σήμερα είναι στέλεχος σχεδιασμού και ανάπτυξης προϊόντων, ενώ παράλληλα ασχολείται με δικά του πρότζεκτ.


Πηγές: ΤΑ ΝΕΑ, CAROFLOT

No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname