Wednesday, October 26, 2011

Ο Νίκος Κακλαμανάκης διαπλέει το Αιγαίο και στέλνει μήνυμα ελπίδας σε όλους τους Ελληνες

Με ψυχικό σθένος, σωστή προετοιμασία και ένα υψηλό στόχο, ο Νίκος Κακλαμανάκης στέλνει ένα μήνυμα σε όλους τους Ελληνες.

Χθες το πρωί, άφηνε πίσω του την Αμοργό, καταγάλανη και φθινοπωρινή, με την ευχή των κατοίκων, που με λουλούδια και χαμόγελα τον κατευόδωναν μέχρι τον αφρό των κυμάτων. Προορισμός η Κάρπαθος. Είχε ήδη συμπληρώσει εννέα ώρες πάνω στη σανίδα του, αλλά ο Νίκος Κακλαμανάκης δείχνει αποφασισμένος. Το ’χει βάλει σκοπό και τον πετυχαίνει, να μεταδώσει ένα μήνυμα αισιοδοξίας κάνοντας αυτό που ξέρει να κάνει καλά! Ο Νίκος Κακλαμανάκης με την πίστη του στο θετικό πνεύμα, αντλεί από τη δύναμη του Αιγαίου, που τις μέρες αυτές αποκτά στο εγχείρημά του έναν ιδιαίτερο συμβολισμό. Όπως λέει ο ίδιος, θέλει να εμψυχώσει τα παιδιά, τους γέροντες, όλους τους νησιώτες, να δώσει ένα πρότυπο δύναμης και ψυχικού μεγαλείου. «Με τη δύναμη της Ελλάδας, σε πείσμα των καιρών, ονειρεύεσαι, στοχεύεις, προσπαθείς, πετυχαίνεις!», λέει.

Ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο με πρώτο σταθμό την Ανδρο. Μετά, έφθασε στη Μύκονο, τη Δήλο, τη Δονούσα. Εκεί αναγκάστηκε να σταματήσει, γιατί ο βοριάς λυσσομανούσε, είχε 8-9 μποφόρ.

Κυριακή πρωί ξεκίνησε και πάλι. Από τη Δονούσα έφθασε στο Κουφονήσι και από εκεί στην Αμοργό, όπου του είχαν ετοιμάσει μεγάλη υποδοχή. Και χθες το πρωί, κίνησε για τα Δωδεκάνησα…

«Είναι μια μορφή αντιπαροχής», λέει ο ίδιος για το τολμηρό εγχείρημά του. «Πήρα πολλά και σπουδαία πράγματα από τον αθλητισμό και θέλω να δώσω πίσω και να μοιραστώ με τον κόσμο, όλα όσα εισέπραξα που εκτός από πρωταθλητή με έκαναν καλύτερο άνθρωπο. Φιλοδοξώ επίσης να προσφέρω με αυτή την προσπάθειά μου ένα επιχείρημα στη νέα γενιά και ένα όπλο για να παλέψει κόντρα σε θεούς και δαίμονες, όπως συμβαίνει σε έναν ιστιοπλοϊκό αγώνα. Η γοητεία του ταξιδιού μέσα στη θάλασσα είναι ακαταμάχητη και νιώθω πως η φλόγα μου παραμένει άσβεστη, γι’ αυτό λοιπόν θέλω να τη μοιραστώ με όλο τον κόσμο».

Ήταν το 1997, που για πρώτη φορά, ο Νίκος Κακλαμανάκης είχε βάλει στοίχημα με τον εαυτό του και είχε ολοκληρώσει επιτυχώς τον διάπλου από το Σούνιο έως την Κρήτη μέσα σε δύο ημέρες. Είχε προβάλει την πατρίδα του και είχε αφήσει από τότε πολλές υποσχέσεις. Ο φετινός στόχος, όμως, ξεπερνάει κάθε προηγούμενο. Το στοίχημα που έβαλε με τον εαυτό του είναι να διανύσει 320 ναυτικά μίλια στο Αιγαίο μέσα σε διάστημα δύο ημερών. Στα 43 του χρόνια, λαμπερός και υγιής, ξαναρίχνεται στα νερά του Αιγαίου για να αποδείξει ότι στο μεγαλείο της ψυχής δεν υπάρχει τίποτε που να μπορεί να παραβγεί. «Είναι ένα σύνθημα προς τον ελληνικό λαό», λέει. «Θα δώσω μια μάχη στο δικό μου πεδίο, όπως αυτή που δίνουμε καθημερινά όλοι μας για να επιβιώσουμε και να σταθούμε όρθιοι».


*Διαβάστε εδώ το σχετικό post, "Διάπλους στο Αιγαίο για τον «μεγάλο» Νίκο Κακλαμανάκη" και δείτε εδώ το video


Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname