Saturday, November 12, 2011

Όλα έτοιμα για τον 29ο Κλασσικό Μαραθώνιο την Κυριακή!

Ο 29ος Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών είναι γεγονός. Ολα είναι έτοιμα και αύριο Κυριακή 13 Νοεμβρίου πάνω από 19.000 δρομείς θα λάβουν θέση στην εκκίνηση. Πρόκειται για το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς για τη χώρα, στο οποίο λαμβάνουν μέρος μεγάλα ονόματα του παγκόσμιου αθλητισμού.

Ο δήμαρχος της Αθήνας κ. Γιώργος Καμίνης μαζί με τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κ. Βασίλη Σεβαστή θα δώσουν την εκκίνηση στις 9.30 στους λαϊκούς αγώνες δρόμου 5 και 10 χλμ. έξω από το Παναθηναϊκό Στάδιο, οι οποίοι γίνονται στο πλαίσιο του Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας. Στη διαδρομή των 5 χλμ. θα τρέξουν 4.500 αθλητές και αθλήτριες, εκ των οποίων οι 300 ξένοι ενώ στα 10 χλμ. θα μετάσχουν 5.000 αθλητές. Η εκκίνηση για τον Μαραθώνιο θα δοθεί στις 9 το πρωί από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της αφετηρίας στον Μαραθώνα.

Η πιο σημαντική συμμετοχή είναι αυτή του Κενυάτη Ρέιμοντ Μπετ, περσινού νικητή του Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας, ο οποίος δήλωσε πως θα προσπαθήσει να καταρρίψει το ρεκόρ διαδρομής στον φετινό μαραθώνιο και να ξεπεράσει το ρεκόρ του Ιταλού Στέφανο Μπαλντίνι (2.10.55) από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Από τις ελληνικές συμμετοχές στον Μαραθώνιο ξεχωρίζουν αυτές του Δημήτρη Θεοδωρακάκου, νικητή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος το 2009, του Γιώργου Καραβίδα, πρώτου πανελληνιονίκη στον Μαραθώνιο το 2008 και το 2007, του Δήμου Ευαγγελίδη, του Γιάννη Παπαδόπουλου, του Απόστολου Τσιανάκα και του Παύλου Τζαναβάρα, αλλά και οι συμμετοχές του Κώστα Πούλιου στα 10 χλμ., ο οποίος πρόσφατα έπιασε το χαμηλό όριο για τη συμμετοχή του στο Μαραθώνιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, του περσινού νικητή στην απόσταση Θεοδόση Καλδή, του Γιάννη Ζερβάκη και του Κώστα Δρόσου. Στα 5 χλμ. των ανδρών ξεχωρίζει η συμμετοχή του Χριστόφορου Μερούση, που είχε κερδίσει το ίδιο αγώνισμα τόσο το 2009 όσο και το 2010. Στις γυναίκες και τα 10 χλμ. θα αγωνιστούν η Πόπη Αστροπεκάκη, που πέρυσι είχε καταλάβει την πρώτη θέση, αλλά και η Κατερίνα Φωτοπούλου.

Στον αγώνα θα πάρουν μέρος και χιλιάδες ερασιτέχνες όπως ο Ιάπωνας πρεσβευτής Χιρόσι Τότα, που ανακοίνωσε ότι θα φοράει μπλουζάκι με μήνυμα υποστήριξης για τα θύματα του πρόσφατου τσουνάμι στη χώρα του και για την Ελλάδα. Δυναμικό «παρών» στον κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας στις 13 Νοεμβρίου θα δώσουν αστέρες ελληνικής καταγωγής αλλά και ξένοι από ολόκληρο τον κόσμο. Στην εκκίνηση θα βρεθούν, μεταξύ άλλων, η Μαρία Μενούνος, ο Νίκος Αλιάγας και ο Γιώργος Χωραφάς, ενώ την προσπάθεια και την πρωτοβουλία της Unesco να ενώσει όλο τον κόσμο στον Μαραθώνιο της Αθήνας στηρίζουν τα διάσημα μοντέλα Σίντι Κρόφορντ και Ζιζέλ, μεταφέροντας στις δημόσιες εμφανίσεις τους τα μηνύματα και τους σκοπούς του Διεθνούς Οργανισμού.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Την ημέρα του Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας και τα δύο ρεύματα της Λεωφόρου Μαραθώνος θα κλείσουν από τις 8 το πρωί και θα υπάρξει απαγόρευση κυκλοφορίας μέχρι τις 17.30. Η διαδρομή που θα απαγορευτεί η διέλευση των οχημάτων είναι: Λ. Μαραθώνος - οδός Μαραθωνοδρόμων - Τύμβος Μαραθώνα - οδός Μαραθωνοδρόμων - Λ.Μαραθώνος - Λ.Μεσογείων - Μιχαλακοπούλου - Φειδιππίδου - Λ. Βασ. Σοφίας - Ηρώδου Αττικού - Παναθηναϊκό Στάδιο.

Στις 9.30 μπροστά από το Παναθηναϊκό Στάδιο θα ξεκινήσει ο αγώνας δρόμου των 5 χλμ. Οι δρόμοι που θα διασχίσουν οι δρομείς και θα παραμείνουν κλειστοί είναι: Βασ. Κων/νου (Παναθηναϊκό Στάδιο) - Βασ. Κων/νου - Ριζάρη - Βασ. Σοφίας - Βασ. Αμαλίας - Διονυσίου Αρεοπαγίτου (αναστροφή στο ύψος του Θεάτρου Ηρώδου Αττικού) - Διονυσίου Αρεοπαγίτου - Βασ. Αμαλίας - Βασ. Ολγας - Β.Κων/νου - Παναθηναϊκό Στάδιο. Την ίδια ώρα θα δοθεί η εκκίνηση των 10 χλμ. επίσης μπροστά από το Καλλιμάρμαρο και οι δρομείς του συγκεκριμένου αγώνα θα περάσουν από τους παρακάτω δρόμους οι οποίοι επίσης θα παραμείνουν απροσπέλαστοι: Παναθηναϊκό Στάδιο - Β.Κων/νου - Βασ. Σοφίας - Μεσογείων - Φειδιππίδου - Μιχαλακοπούλου - Μεσογείων (αναστροφή ΓΚΝ Αθηνών) - Μεσογείων - Μιχαλακοπούλου - Φειδιππίδου - Βασ. Σοφίας - Ηρώδου Αττικού - Λ.Β.Κων/νου - Παναθηναϊκό Στάδιο.


Πηγή: Πρώτο ΘΕΜΑ

No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname