Friday, November 11, 2011

Σε «Διαβητικό Χωριό» μετατρέπεται το Πεδίο του Άρεως

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη (14 Νοεμβρίου) η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.), στην προσπάθεια της να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει αλλά και να εκπαιδεύσει το κοινό απέναντι στη μάστιγα του αιώνα, διοργανώνει μία πρωτοποριακή σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, τριήμερη εκδήλωση, το «Διαβητικό Χωριό», η οποία θα πραγματοποιηθεί στο πανέμορφο πάρκο του Πεδίου του Άρεως, στις 12 – 13 – 14 Νοεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στο «Διαβητικό Χωριό», οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν με εξειδικευμένους γιατρούς και να λάβουν από αυτούς χρήσιμες συμβουλές. Επιπλέον θα μπορούν να συμμετάσχουν σε πλήθος δρώμενων (π.χ. διαδραστικά παιχνίδια σε ειδικό παιδότοπο), να αθληθούν, να δουν από κοντά τα «μουσικομαγειρέματα» γνωστού παρουσιαστή, να παραβρεθούν σε παρουσίαση βιβλίου, να παρακολουθήσουν την προβολή ταινίας με θέμα την ιστορία του διαβήτη κ.α.

Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχουν επίσης και οι εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρο απέναντι από το «Διαβητικό Χωριό», σε αίθουσα του ξενοδοχείου PARK, όπου θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και ελεύθερη συζήτηση μεταξύ ιατρών και ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη.

Τέλος, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν μία δωρεάν μέτρηση σακχάρου και να λάβουν ενημερωτικό υλικό σχετικά με το Διαβήτη.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του τριημέρου κάνοντας κλικ εδώ

«Προβληματιστήκαμε πάρα πολύ για την υλοποίηση αυτού του event, λόγω της δύσκολης κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα μας», ανέφερε η πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ Αθανασία Καρούνου κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου με αφορμή την εκδήλωση. «Οι ανάγκες, όμως, των συνανθρώπων μας αλλά και η ύπαρξη αρκετών φορέων και εθελοντών που εξέφρασαν την επιθυμία να μας βοηθήσουν, μάς οδήγησαν στην υλοποίηση αυτής της ιδέας. Μιας ιδέας που σκοπό έχει να ξεφύγουμε από την σκληρή καθημερινότητα του διαβήτη, και να περάσουμε στον κόσμο την έννοια της πρόληψης και της εκπαίδευσης με έναν πιο ευχάριστο τρόπο, ώστε να γίνει αποδεκτή η πάθηση, ιδιαίτερα στις δύσκολες στιγμές που περνούν οι πολίτες αυτής της χώρας. Εξάλλου το σύνθημά μας είναι Πρόληψη - Ενημέρωση - Εκπαίδευση - Αποδοχή».

Η ενημέρωση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, καθώς όπως επισήμανε ο Δρ Χρήστος Σπ. Ζούπας, ειδικός Παθολόγος–Διαβητολόγος, διευθυντής του Διαβητολογικού Κέντρου στο Νοσοκομείο Υγεία «μόνο το 20% των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη ρυθμίζεται ικανοποιητικά και παρακολουθεί συστηματικά το σάκχαρό του».

Και σίγουρα συμβάλλει σ’ αυτόν τον σκοπό η εκδήλωση αυτή η οποία, σύμφωνα με τον κ.Ζούπα, είναι «πρωτότυπη, πρωτοποριακή και μοναδική. Είναι μια γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα Σακχαρώδη Διαβήτη με τη δημιουργία ενός Χωριού αφιερωμένου στον τρόπο ζωής, την ενημέρωση και την εκπαίδευση κάθε ανθρώπου που έρχεται σε επαφή με το Σακχαρώδη Διαβήτη και όχι μόνο».

Η εκδήλωση, την οποία συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής, έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων καθώς και των Ιατρικών Επιστημονικών Φορέων: Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία (ΕΔΕ), Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία (Ε.Ε.Ε.), Διαβητολογική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος (Δ.Ε.Β.Ε.), Εταιρεία Μελέτης Παθήσεων Διαβητικού Ποδιού (Ε.ΜΕ.ΔΙ.Π.) και Εταιρεία Μελέτης Καρδιομεταβολικών Παραγόντων Κινδύνου (Ε.Μ.Πα.Κ.Α.Ν.).


Πηγή: in.gr

No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname