Wednesday, November 16, 2011

Παγκόσμια υπόκλιση για το «δίδυμο» Τσιάβου-Γιαζιτζίδου!

Τα χρυσά κορίτσια της ελληνικής - και όχι μόνο - κωπηλασίας απέκτησαν διεθνή φήμη με τις συνεχόμενες επιτυχίες, που τις έφεραν και στην κορυφή της ψηφοφορίας της διεθνούς κωπηλατικής ομοσπονδίας!


Κορυφαίο κωπηλατικό δίδυμο για το 2011, με τη βενιαμίν της παρέας Χριστίνα Γιαζιτζίδου να τονίζει στην «ΟΜΑΔΑ»: «Έχουμε εξαιρετική χημεία και κάνουμε καλή παρέα στη βάρκα αλλά και στη στεριά και αυτό βγαίνει και στους αγώνες. Είναι μεγάλη τιμή η διάκριση αυτή που μας γεμίζει με ακόμα μεγαλύτερη αισιοδοξία για το μέλλον».

Η κληρονομιά στο διπλό σκιφ των γυναικών αποτελεί ολόκληρη τελετουργία, που συνεχίζεται με ευλάβεια ακόμα και σήμερα. Οταν η Χρύσα Μπισκιτζή, στην κορύφωση της καριέρας της μαζί με τη νεότερη (ζευγάρι τα τελευταία χρόνια) Αλεξάνδρα Τσιάβου κατακτούσαν την 6η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008, είχε έρθει το πλήρωμα του χρόνου. Η κορυφαία αθλήτριά μας της κωπηλασίας στο πρόσωπο της Αλεξάνδρας είχε δει τη διάδοχό της και της έδωσε το δαχτυλίδι της διαδοχής.

Το έμπειρο μάτι της Χρύσας δεν έκανε λάθος και στο φινάλε της καριέρας της έκανε την καλύτερη επιλογή. Ο ιταλός ομοσπονδιακός προπονητής Τζιοβάνι Ποστιλιόνε δεν έχασε χρόνο και έβαλε δίπλα στην έμπειρη πλέον (από τη συναναστροφή της με την Μπισκιτζή) Αλεξάνδρα την κατά τέσσερα χρόνια νεότερη Χριστίνα Γιαζιτζίδου. Δημιουργώντας έτσι ένα εκρηκτικό μείγμα που εκτόξευσε αμέσως, στην πρώτη κιόλας γνωριμία τους, το δίδυμο στην κορυφή της Ευρώπης (2009 στο Πόζναν). Φέτος ήταν στην κορυφή του κόσμου (στο Μπλεντ της Σλοβενίας) αλλά και της Ευρώπης (στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας) με αποτέλεσμα η Εκτελεστική Επιτροπή της ISAF να τις ανακηρύξει κορυφαίο πλήρωμα για το 2011.

Όσο για το 2012;
«Να έχουμε υγεία και να μπορέσουμε την κατάλληλη στιγμή να είμαστε έτοιμες στη γραμμή εκκίνησης» μας λέει ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων η Χριστίνα, η οποία μικρή έκανε στίβο, αλλά μεγαλώνοντας στην Καστοριά δεν είχε... ελπίδα διαφυγής από τα κουπιά. «Κάθε οικογένεια στην Καστοριά έχει και από έναν κωπηλάτη, με τέτοια λίμνη πώς να μην ασχοληθείς» τονίζει η 22χρονη πρωταθλήτρια.

Αντίθετα, η Αλεξάνδρα Τσιάβου είναι από την Ηγουμενίτσα και έκανε ρυθμική γυμναστική, αλλά μεγαλώνοντας έπεσε πάνω στον πρώτο προπονητή της Κώστα Κιτσάτη και η μοίρα της (ευτυχώς) άλλαξε.

Το χρυσό με το καλημέρα (2009) έσπασε τον πάγο που δεν πρόλαβε καν να δημιουργηθεί μεταξύ τους και σύντομα η βάρκα «πετούσε» με τις δύο κοπέλες να κάνουν καλή παρέα και εκτός νερού. Επειτα από δύο χρόνια έχουν απίστευτο συγχρονισμό και θυμίζουν κομπιούτερ. Αν πάνε όλα καλά και στο Λονδίνο, είναι ικανές να γράψουν ιστορία. Το έχουν δείξει με τις επιτυχίες, τις ικανότητες και κυρίως τη διάρκειά τους.
 
Γιάννης  Λαμπίρης


Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname