Tuesday, November 22, 2011

Κοινωνικός Σύνδεσμος: Μια ομάδα ενεργών πολιτών σε καλεί να γίνεις μέλος της!

Ο Κοινωνικός Σύνδεσμος δημιουργήθηκε από την πεποίθηση ότι οι ενεργοί πολίτες, δηλαδή η πλειοψηφία των Ελληνίδων και των Ελλήνων, πρέπει να αποκτήσουν σήμερα ουσιαστική φωνή στην πολιτική ζωή. Η φωνή αυτή είναι πάντοτε αναγκαία, αλλά στη δραματική εποχή που ζούμε αποτελεί απαράβατο όρο για τη σωτηρία της χώρας. Στο αδιέξοδο που έχουμε φτάσει, μόνο η φωνή των πολιτών μπορεί να αναγκάσει το κομματικό σύστημα να εξυγιανθεί και να ανανεωθεί εκ βάθρων -και χωρίς μια τέτοια αλλαγή είναι αδύνατο να αποτραπεί η πορεία της χώρας προς την καταστροφή, να διασωθεί η ευρωπαϊκή της φυσιογνωμία και να χτιστεί, με θετικό τρόπο, το μέλλον που αξίζει ο καλός εαυτός μας.

Αυτά που μας ενώνουν στον Κοινωνικό Σύνδεσμο είναι η αγάπη για τον τόπο και η πίστη ότι, πέρα και έξω από την πολιτική πράξη, για να τον αλλάξουμε χρειάζεται σκληρή δουλειά από τον καθένα μας, σε όποιον στίβο της ζωής κι αν βρίσκεται. Όσο, όμως, νοιώθουμε ενωμένοι στον κοινό σκοπό, άλλο τόσο διαχωρίζουμε τη θέση μας από το υπάρχον κομματικό σύστημα που έδειξε πια, με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, ότι αντί να προσφέρει διεξόδους προς τη λύση, αποτελεί την κύρια αιτία των μεγάλων προβλημάτων που απειλούν να μας πνίξουν, όπως το δυσλειτουργικό κράτος, η παρασιτική οικονομία και τόσα άλλα. Έτσι όπως έχει καταντήσει η πολιτική μας ζωή, αντί για γόνιμη αντιπαράθεσηδημοκρατικών οργανισμών για το πώς θα υπηρετηθεί καλύτερα το Δημόσιο Συμφέρον, έχουμε αντιμαχόμενα κομματικά εξαμβλώματα όπου βασιλεύουν οι συνασπισμένες προσωπικές φιλοδοξίες, η αναξιοκρατία, η ιδιοτέλεια και τα δίκτυα πελατειακών σχέσεων.

Το πολιτικό σύστημα θα αλλάξει, για το καλό του τόπου, μόνον αν η υπαρκτή κοινωνική πλειοψηφία των ενεργών πολιτών συνενωθεί και εκφράσει λόγο που θα κατακρίνει την κομματοκρατία και θα απαιτεί από τους πολιτικούς να βάζουν το Δημόσιο Συμφέρον πάνω από το προσωπικό και το κομματικό. Αυτήν τη συνένωση και αυτήν την έκφραση του κοινού λόγου θα αγωνιστούμε να πετύχουμε, με κάθε νόμιμο τρόπο, λειτουργώντας αφυπνιστικά και ενωτικά στους πολίτες.


* Ευχαριστούμε την αναγνώστρια Κρίστη Λ. για τις πληροφορένις


Πηγή: Κοινωνικός Σύνδεσμος

No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname