Wednesday, November 9, 2011

Διαγωνισμός για Πρωτοπόρους Εκπαιδευτικούς από τη Microsoft Ελλάς

Στοχεύοντας στην προώθηση της χρήσης της τεχνολογίας στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, η Microsoft Ελλάς διοργανώνει για έβδομη συνεχή χρονιά τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πρωτοπόρων Εκπαιδευτικών, ο οποίος αποτελεί μέρος της ευρύτερης εκπαιδευτικής πρωτοβουλίας «Συνεργάτες στη Μάθηση».

Στο επίκεντρο του διαγωνισμού βρίσκεται η ανάδειξη Ελλήνων δασκάλων και καθηγητών που αξιοποιούν τις δυνατότητες της τεχνολογίας, αναπτύσσοντας καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας και εντάσσοντάς τις στην εκπαιδευτική διαδικασία. Ο διαγωνισμός παράλληλα ενθαρρύνει την προώθηση και την ανταλλαγή βέλτιστων εκπαιδευτικών πρακτικών, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς και τη δημιουργία κοινοτήτων εκπαιδευτικών μέσα από την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που παρέχουν οι νέες τεχνολογίες.

Στο διαγωνισμό δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που έχουν αναπτύξει εκπαιδευτικές δραστηριότητες χρησιμοποιώντας προγράμματα λογισμικού όπως τα Word, Excel, PowerPoint, Movie Maker, Producer κ.λπ.

Οι συμμετοχές των εκπαιδευτικών θα αξιολογηθούν βάσει διαφόρων κριτηρίων, όπως η πρωτοτυπία και η ευρηματικότητα, τόσο σε επίπεδο επιλογής θέματος, όσο και σε επίπεδο τεχνικών/τεχνολογιών που θα χρησιμοποιηθούν, η εμπλοκή των μαθητών στην όλη διαδικασία, καθώς και η αποτελεσματικότητα της μεθόδου διδασκαλίας του γνωστικού αντικειμένου που επιλέχθηκε.

Από την ελληνικές συμμετοχές θα επιλεχθούν τρεις, οι οποίες και θα μετέχουν αργότερα στο Πανευρωπαϊκό Φόρουμ Συνεργατών στην Μάθηση που πρόκειται να διοργανωθεί από τη Microsoft στη Λισαβόνα το Μάρτιο του 2012, όπου και θα αναδειχθούν οι πρωτοπόροι εκπαιδευτικοί από όλη την Ευρώπη. Κατά τη διάρκεια του Φόρουμ, οι Έλληνες εκπαιδευτικοί θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με Ευρωπαίους συναδέλφους τους προκειμένου να ανταλλάξουν εμπειρίες, πρακτικές και ιδέες μαζί τους, καθώς και να ενημερωθούν για τις τεχνολογικές εξελίξεις στο χώρο της εκπαίδευσης. Επισημαίνεται ότι κάθε συμμετοχή θα εκπροσωπείται από έναν εκπαιδευτικό. Οι νικητές του Πανευρωπαϊκού διαγωνισμού συμμετέχουν στη συνέχεια στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Πρωτοπόρων Δασκάλων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Ελλάδα, από το 2004 μέχρι σήμερα, έχει κερδίσει 5 Πανευρωπαϊκές Διακρίσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τη συμμετοχή τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση Mathisi@microsoft.com και να στείλουν μία παρουσίαση της δραστηριότητάς τους, συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα την οποία θα βρουν στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού http://www.microsoft.com/hellas/education/pil/default.aspx. Επίσης, η πιο δημοφιλής από τις ελληνικές συμμετοχές, όπως θα αναδειχθεί από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς που θα συμμετέχουν στο Φόρουμ Πρωτοπόρου Εκπαίδευσης, τον προσεχή Μάρτιο, θα κερδίσει έναν υπολογιστή tablet τελευταίας τεχνολογίας.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το διαγωνισμό είναι η Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2012.


Πηγή: Newsbeast.gr

No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname