Monday, December 12, 2011

Στόχος για διπλασιασμό ελληνικών τροφίμων και ποτών στη Ρωσία το 2012

Ο διπλασιασμός των ελληνικών εξαγωγών τροφίμων και ποτών στη ρωσική αγορά το 2012 αποτελεί στόχο του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, το οποίο διοργάνωσε συμπόσιο με θέμα: «Εξαγωγές Ελληνικών Τροφίμων και Ποτών στη Ρωσία - Περιφερειακή Συνεργασία».

Χαιρέτησαν ο πρόεδρος του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Χ. Δήμας, ο πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. V. Chkhikvishvili, ο υφυπουργός εξωτερικών κ. Δ. Δόλλης, ο πρόεδρος της επιτροπής Ελληνορωσικής Φιλίας της Βουλής κ. Σ. Κεδίκογλου, ο Γ. Γ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γ. Κανελλόπουλος, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΕ κ. Α. Καλαμπόκης και η πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων κυρία Χριστίνα Σακελλαρίδη.

Το συμπόσιο ήταν υπό την αιγίδα των υπουργείων Εξωτερικών, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, της Πρεσβείας της Ρωσίας, του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Μόσχας, του ΟΠΕ και με την συνεργασία του ΣΕΒ. Στη διάρκεια του Συμποσίου παρουσιάστηκαν πρακτικές πληροφορίες γύρω από τις εξαγωγές, εμπειρίες ελληνικών εταιριών, οδηγίες και συμβουλές από τους ρωσικούς φορείς και πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις B2B.

Ο πρόεδρος του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Χ. Δήμας προέβει στην ακόλουθη δήλωση: «Στόχος μας είναι ο διπλασιασμός των ελληνικών εξαγωγών τροφίμων & ποτών στη ρωσική αγορά το 2012. Ήδη έχουμε μια αύξηση 29,46% το πρώτο εξάμηνο του 2011 σε σχέση με το 2010 στο σύνολο των εξαγωγών, ενώ σε συγκεκριμένες κατηγορίες ειδών διατροφής η αύξηση κυμαίνεται στο 100-130%.»

Η ρωσική αγορά και οι Ρώσοι καταναλωτές θέλουν και εμπιστεύονται τα λιγοστά ώς τώρα ελληνικά προϊόντα. Οι Έλληνες εξαγωγείς και οι παραγωγοί πρέπει και θέλουν να στραφούν στη ρωσική αγορά. Μην ξεχνάμε ότι οι δύο χώρες αποτελούν εταίρους με δοκιμασμένη εμπειρία στενών πολιτικών, οικονομικών και πολιτιστικών σχέσεων».
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname