Friday, December 23, 2011

Μπαομπάπ: Fair trade τρόφιμα και αντικείμενα!

Το Μπαομπάπ είναι ένας μικρός χώρος στο κέντρο του Χαλανδρίου που άνοιξε τα Χριστούγεννα του 2010. Είναι ένα κατάστημα που προτείνει ένα διαφορετικό πρότυπο εμπορικών συναλλαγών. Προτείνει συναλλαγές χωρίς εκμετάλλευση, με γνώμονα την αλληλεγγύη και την αλληλοϋποστήριξη. Είναι ένας αυτόνομος χώρος που δεν ανήκει σε κάποια μεγάλη εταιρεία ή σε κάποια αλυσίδα καταστημάτων όπου μπορεί να βρει κάποιος πρωτότυπα αντικείμενα.

Στο Μπαομπάπ μπορείτε να βρείτε:

Βιολογικά τρόφιμα και αντικείμενα δίκαιου και αλληλέγγυου εμπορίου
Το δίκαιο και αλληλέγγυο εμπόριο (fair trade) είναι εάν παγκόσμιο κοινωνικό κίνημα που έχει στόχο να βοηθήσει τους παραγωγούς προϊόντων στις αναπτυσσόμενες χώρες. Εξασφαλίζει στους παραγωγούς καλύτερους εργασιακούς όρους, περισσότερα έσοδα, χρήματα για τη μόρφωσή τους και την ανάπτυξη της επιχείρησής τους. Δεν επιτρέπεται η παιδική εργασία και γίνεται προσπάθεια να εξασφαλιστεί η προστασία του περιβάλλοντος.

Αντικείμενα από ανακυκλωμένα ή επαναχρησιμοποιημένα υλικά
Η παραγωγή αντικειμένων απο ανακυκλωμένα ή επαναχρησιμοποιημένα υλικά αφορά στη χρήση ήδη χρησιμοποιημένων υλικών. Μειώνετα έτσι η κατανάλωση πρώτων υλών και ενέργειας, αλλά και ο όγκος των απορριμάτων. Το Μπαομπάπ διαθέτει επιλεγμένα προϊόντα από ανακυκλωμένα ή επαναχρησιμοποιημένα υλικά, συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος.

Τρόφιμα και αντικείμενα από μικρούς παραγωγούς και συνεταιρισμούς στην Ελλάδα
Και στην Ελλάδα υπάρχουν μικροί παραγωγοί και συνεταιρισμοί που ενώ παράγουν προϊόντα άριστης ποιότητας, δυσκολεύονται να ανταγωνιστούν τις μεγάλες εταιρίες. Το Μπαομπάπ στοχεύει να τους στηρίξει διαθέτοντας επιλεγμένα προϊόντα τους.


Αγίας Παρασκευής 30, Χαλάνδρι, Αθήνα
210 68 54 325
baobapstore@gmail.com
Baobap Facebook 

Ωράριο:
Δευτέρα και Τετάρτη 10:15 με 15:00
Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή: 10:15 με 14:00 και 17:30 με 21:00
Σάββατο: 10:15 με 15:30

No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname