Saturday, December 10, 2011

Ανοικτή συζήτηση για τη «Φοροδιαφυγή και κοινωνική δικαιοσύνη» από ΕΛΙΑΜΕΠ, ΙΟΒΕ, Kantor και Κίνηση Πολιτών

Το ΕΛΙΑΜΕΠ, το ΙΟΒΕ, η Kantor και η Κίνηση Πολιτών έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 18:00 στο Πολεμικό Μουσείο, Βασ.Σοφίας και Ριζάρη 2, Αθήνα σε ανοιχτή συζήτηση με θέμα: ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ - Ελλάδα: Μεταρρυθμίσεις, Ρήξεις, Τομές με ομιλητές τον Αναπλ. Καθηγητή Παντείου Πανεπιστημίου Νίκο Καραβίτη, τον Διευθυντή Σχεδιασμού και Ελέγχων ΣΔΟΕ Νίκο Λέκκα, τον Επ. Καθηγητή Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Μάνο Ματσαγγάνη, τον Βουλευτή Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Καθηγητή Οικονομικού Πανεπιστημίου Διομήδη Σπινέλλη.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ Λουκάς Τσούκαλης.

ΕΛΛΑΔΑ: ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ, ΡΗΞΕΙΣ, ΤΟΜΕΣ
«Η μεγάλη κρίση που ζούμε τα τελευταία χρόνια αναδεικνύει αδυναμίες, ελλείψεις και δυσλειτουργίες σε θεσμούς και επί μέρους πολιτικές που υπονομεύουν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, υποσκάπτουν την κοινωνική συνοχή και καθιστούν την Ελλάδα σχεδόν ακυβέρνητη πολιτεία. Αν δεν αλλάξουμε γρήγορα και ριζικά, η χώρα κινδυνεύει να πάει πολλά χρόνια πίσω.

H κρίση απαιτεί μεταρρυθμίσεις, ρήξεις και τομές. Απαιτεί όμως και ευρύτερη συναίνεση και συνεργασία των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που θέλουν μια διαφορετική Ελλάδα. Συμβάλλοντας στην προσπάθεια αυτή, το ΕΛΙΑΜΕΠ, το ΙΟΒΕ, η Kantor και η Κίνηση Πολιτών οργανώνουν σειρά δημόσιων συζητήσεων σε θέματα επίκαιρα και ζωτικής σημασίας για τη χώρα. Στοχεύουν στη διατύπωση συγκεκριμένων προτάσεων, μετά από δημόσιο διάλογο, καθώς και στη διάχυση των συμπερασμάτων μέσω εντύπων και ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης.

Οι δημόσιες συζητήσεις θα γίνονται κάθε μήνα και θα καλύψουν τις εξής θεματικές περιοχές:
1. Φοροδιαφυγή και Κοινωνική Δικαιοσύνη
2. Επενδύσεις, Ανάπτυξη και Ανεργία
3. Αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας
4. Για ένα Αποτελεσματικό Κράτος
5. Ποιότητα Θεσμών και Ανομία
6. Παιδεία και Άμιλλα
7. Επανάκτηση της Αξιοπιστίας της Ελλάδας

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε την πρόσκληση (αρχείο pdf).


No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname