Saturday, December 10, 2011

Unicef: Τηλεμαραθώνιος Αγάπης στις 12 Δεκεμβρίου για τα παιδιά του κόσμου

Μια αχτίδα ελπίδας μέσα στις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνει η ελληνική κοινωνία ελπίζει να ανάψει η UNICEF με τον Τηλεμαραθώνιο Αγάπης - Για την καταπολέμηση της φτώχειας και του υποσιτισμού των παιδιών σε συνεργασία με την ΕΡΤ, την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου. «Θέλουμε μέσα στη γενικότερη μελαγχολία να στείλουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας, αγάπης και αλληλεγγύης στον κόσμο που δοκιμάζεται σκληρά» είπε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF κ. Λάμπρος Κανελλόπουλος στη συνέντευξη τύπου.

Η φετινή διοργάνωση θα σημάνει την έναρξη μιας νέας εκστρατείας για την υποστήριξη των παιδιών φτωχών και ευάλωτων ελληνικών οικογενειών. Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες της UNICEF για την Παιδική Φτώχεια ανάμεσα στις 24 χώρες - μέλη του ΟΟΣΑ, η χώρα μας υποφέρει από πολύ μεγάλες ανισότητες που οδηγούν τα παιδιά ευάλωτων κοινωνικών ομάδων στο περιθώριο και τον κοινωνικό αποκλεισμό.
 
Σε συνεργασία με τους Δήμους Ιλίου, Αγίας Βαρβάρας και Περάματος, η UNICEF εμβολιάζει περισσότερα από 200 παιδιά. «Οι κοινωνικές υπηρεσίες μας εντόπισαν παιδιά οικογενειών που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα εμβολιάσουν, εντάσσοντάς τα στο πρόγραμμα. Δυστυχώς δεν μιλάμε για μία, δύο ή δέκα περιπτώσεις» επισήμανε στο Βήμα ο Δήμαρχος Αγ. Βαρβάρας, κ. Γεώργιος Καπλάνης.

Μια κούρσα ψυχής για τα παιδιά όλου του κόσμου
«Σας καλώ όλους σε αυτή την κούρσα ψυχικής δύναμης με μόνο στόχο την αγάπη και τη ζωή, τη ζωή όλων των φτωχών παιδιών, όλων των γυναικών». Με αυτά τα λόγια η παγκόσμια Πρωταθλήτρια κωπηλασίας, κυρία Αλεξάνδρα Τσάβου, προέτρεψε όλους τους Έλληνες που δοκιμάζονται σκληρά από την κρίση να προσφέρουν ό,τι μπορούν για τα παιδιά όλου του κόσμου.

Η φτώχεια αποτελεί την κύρια αιτία εκατομμυρίων θανάτων κάθε χρόνο παγκοσμίως, με το 40% των παιδιών στον αναπτυσσόμενο κόσμο να παλεύουν να επιβιώσουν με λιγότερο από ένα δολάριο την ημέρα. Περίπου 21.000 παιδιά κάτω των πέντε ετών πεθαίνουν καθημερινά από αιτίες που ως επί το πλείστον θα μπορούσαν να είχαν προβλεφθεί.

«Μπροστά μας έχουμε μπουκαλάκια νερό. Δεν τα ζητήσαμε, μας τα φέρανε, χωρίς να καταλαβαίνουμε πόση αξία έχει αυτό το πολύτιμο αγαθό» τόνισε η κυρία Φωτεινή Δάρραδείχνοντας το μπουκάλι που είχε μπροστά της, «δεν σκεφτόμαστε όμως, ότι ένα τέτοιο μπουκαλάκι μπορεί να σώσει για μια μέρα δυο - τρία παιδιά». Η ερμηνεύτρια θα ανοίξει την βραδιά του Τηλεμαραθωνίου ερμηνεύοντας μιούζικαλ μαζί με τον διεθνούς φήμης καλλιτέχνη του West End, Σάιμον Μπέιλυ.

Αισιόδοξος για την συμμετοχή δήλωσε ο ηθοποιός Σπύρος Παπαδόπουλος, «αν και οι Έλληνες θα βάλουν πια πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη για να προσφέρουν τα ένα - δυο ευρώ», όπως είπε, «αλλά σε τέτοιες περιόδους δείχνουν τον πολιτισμό και την ανθρωπιά τους».

Στον Τηλεμαραθώνιο που θα ξεκινήσει στις 16.00 από την ΕΤ1, θα συμμετάσχει πρώτη φορά και η ΕΤ3, καθώς και πολλοί ιδιωτικοί σταθμοί και ραδιόφωνα. Την φωνή τους θα ενώσουν και οι μαθητές του Λεοντείου Λυκείου Ν. Σμύρνης μέσω του διαδικτυακού Ραδιοσταθμού τους, καθώς και οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Σιβιτανιδείου με το ιστολόγιό τους.

Όλγα Κλώντζα


Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname