Wednesday, January 18, 2012

Τα ελληνικά ρεκόρ Γκίνες

Στα ρεκόρ Γκίνες που συχνά δημοσιοποιούνται και κεντρίζουν το ενδιαφέρον, ελάχιστες φορές έχουμε διαβάσει κάτι που να αφορά τους Έλληνες.

Δεν είναι λίγα ωστόσο τα ρεκόρ που είτε έχουν κατακτήσει συμπατριώτες μας, είτε σχετίζονται με ανθρώπους που ζουν στη χώρα μας ή κατάγονται από αυτήν.

Ακολουθεί μια λίστα με ορισμένα από τα ρεκόρ Γκίνες που έχουν σφραγίδα ελληνική.




Η μεγαλύτερη συλλογή από προτζέκτορες
 

Πιθανότατα πρόκειται για το πλέον πρόσφατο ελληνικό ρεκόρ Γκίνες. Ο Χρήστος Ψαθάς μπήκε στη λίστα των ρεκόρ Γκίνες στις 29 Ιουλίου του 2011 για τη μεγαλύτερη συλλογή από προτζέκτορες. Η συλλογή του φτάνει τα 1.919 μηχανήματα και αν δεχτούμε την εγκυρότητα του θεσμού, πρόκειται για τη μεγαλύτερη στον κόσμο.



Ο μικρότερος τίτλος ταινίας που έχει προταθεί για Όσκαρ


Η ταινία «Ζ» του Κώστα Γαβρά, που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Βασίλη Βασιλικού, προτάθηκε για 5 βραβεία Όσκαρ το 1970. Έγινε έτσι η ταινία με τον μικρότερο τίτλο που έχει προταθεί ποτέ για Όσκαρ.




Το σπανιότερο ψάρι της οικογένειας των Stickleback


Ο Ελληνοπυγόστεος (Pungitius hellenicus) είναι ένα μικρό ψάρι που συναντάται μονάχα σε τρεις περιοχές της Κοιλάδας του Σπερχειού σε συνολική έκταση που δεν ξεπερνά τα 10 τετραγωνικά χιλιόμετρα.



Ο γηραιότερος σέρφερ


Μπορεί το ρεκόρ να έχει γίνει στην Αυστραλία, αλλά ο Otto Comanos, γεννήθηκε στις 16 Νοεμβρίου του 1913, στην Ελλάδα. Είναι ο γηραιότερο σέρφερ στον κόσμο και από τότε που συνταξιοδοτήθηκε συνηθίζει να διασκεδάζει με τη σανίδα του σερφ.



Ο γηραιότερος άντρας συγγραφέας


Σύμφωνα με το επίσημο site των ρεκόρ Γκίνες, ο Κωνσταντίνος Καλλίας, ο οποίος γεννήθηκε στις 26 Ιουνίου του 1901, είναι ο γηραιότερος συγγραφέας στον κόσμο.



Η μεγαλύτερης διάρκειας χορευτική φιγούρα

Στις 16 Φεβρουαρίου 2010, ο Αντώνης Κοσμαδάκης πραγματοποίησε μια χορευτική φιγούρα διάρκειας 30 δευτερολέπτων στο Μουλέν Ρουζ στο Παρίσι που του χάρισε μια θέση στα ρεκόρ Γκίνες. Βέβαια την μοιράζεται με τον γάλλο Nicolas Pihiliangegedera που κατέχει το ίδιο ρεκόρ.



Ρεκόρ σε ιαπωνικές πολεμικές τέχνες


Στις 28 Μαΐου 2011, τρία νέα Ρεκόρ Γκίνες έγιναν στην Αλεξανδρούπολη και φορούσαν σε πολεμικές τέχνες. Οι Μίκης Κιουρτζίδης και Αγησίλαος Βεσεξίδης έσπασαν το ρεκόρ ρίψεων που ήταν 30 σε ένα λεπτό, πετυχαίνοντας 34. Αργότερα, ο Κώστας Καρυπίδης έκοψε 68 δέματα σταχυού με ξίφος κατάνα σε ένα επίσης λεπτό. Αξίζει να σημειωθεί πως το προηγούμενο ρεκόρ ήταν μόλις 30! Τέλος, ο ίδιος έσπασε το δικό του περσινό ρεκόρ ρίψεων πολλαπλών αντιπάλων, πετυχαίνοντας 65 ρίψεις σε 1 λεπτό.



Ο πιο «σκληρός» λαμπαδηδρόμος


Ο Παντελής Κωνσταντινίδης έλαβε μέρος στην λαμπαδηδρομία των αγώνων του 2008, 72 χρόνια έπειτα από την συμμετοχή στην αντίστοιχη του 1936!



Η πιο ανδροκρατούμενη κοινωνία


Το Άγιο Όρος κατέχει ρεκόρ Γκίνες, για τον πλέον προφανή λόγο. Καθώς στα 20 μοναστήρια του ζουν μόνο άντρες και είναι αυτόνομη κοινότητα, έλαβε τον τίτλο της πιο ανδροκρατούμενης κοινωνίας.



Το μεγαλύτερο παστέλι


Με μήκος 30 μέτρων και πλάτος 20 εκατοστών, το μεγαλύτερο παστέλι που φτιάχτηκε ποτέ, παρασκευάστηκε στη Ρόδο, στις 26 Σεπτεμβρίου 2010 από 12 σεφ.



Οι μεγαλύτεροι χαυλιόδοντες μαστόδοντου


Οι μ μεγαλύτεροι χαυλιόδοντες μαστόδοντου ανασκάφηκαν τον Ιούλιο του 2007 στο χωριό Μηλιά των Γρεβενών και έχουν μήκος 5,02 μέτρων.

 

Το μεγαλύτερο συρτάκι


Το μεγαλύτερο συρτάκι που έχει χορευτεί ποτέ, έγινε το Σεπτέμβριο του 2008, στη Ρόδο από 1.672 χορευτές!



Η μεγαλύτερη τυρόπιτα


Ζύγιζε 862 κιλά και παρασκευάστηκε από φοιτητές στη Θεσσαλονίκη, στις 10 Μαρτίου 2009.



Η μεγαλύτερη πορεία Harley Davidson


Στις 22 Μαΐου του 2010, 2.404 μοτοσυκλέτες Harley Davidson πραγματοποίησαν τη μεγαλύτερη πορεία στην Πάτρα.






Η μεγαλύτερη σαλάτα


Η μεγαλύτερη σαλάτα παρασκευάστηκε στις 19 Ιουνίου στην Ιεράπετρα της Κρήτης. Ζύγιζε 13.417 κιλά και εκτεινόταν σε μήκος 3 μέτρων και 40 εκατοστών με πλάτος 26 εκατοστά!


Πηγή: Newsbeast.gr

No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname