Wednesday, January 25, 2012

Καθηγητές προσφέρουν εθελοντικά μαθήματα εκτός ωραρίου

Με εθελοντικές δράσεις καθηγητών γίνεται προσπάθεια να καλυφθεί το μεγάλο κενό που έχει αφήσει εδώ και δύο χρόνια η κατάργηση της πρόσθετης διδακτικής στήριξης στους μαθητές. Οι καθηγητές, παρά τις επώδυνες μειώσεις στους μισθούς τους, αποφασίζουν να προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους, προκειμένου να μην στερήσουν από τους νέους την ελπίδα να «προκόψουν». Έτσι, δημιούργησαν τα «Σχολεία Αλληλεγγύης».

Εθελοντές καθηγητές ή καθηγητές των τοπικών ΕΛΜΕ παρέχουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους εκτός ωρών εργασίας.

Στην Ξάνθη για παράδειγμα λειτουργεί σχολείο αλληλεγγύης με την συμμετοχή 20 καθηγητών. Εξήντα μαθητές από τις περιοχές που βρίσκονται γύρω από 2ο Λύκειο Ξάνθης δέχονται βοήθεια από τους καθηγητές.

«Πάντα μιλούσαμε για τα δίκτυα αλληλεγγύης, έτσι ξεκίνησε ως πρωτοβουλία από τους καθηγητές για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά που μας χρειάζονται. Βλέπαμε ότι πολλά από αυτά ζορίζονταν και προσπαθούσαν μόνα τους, δεν πήγαιναν σε κάποιο φροντιστήριο», λέει στο Ελεύθερο Τύπο η κ. Β. Αγοραστού, που διδάσκει στο σχολείο.

Αρκετοί καθηγητές ακόμα και αδιόριστοι συμμετέχουν σε αυτή την πρωτοβουλία όχι μόνο στην επαρχία, αλλά και στην Αθήνα με μοναδικό σκοπό να μην στερήσουν από τους νέους το μέλλον τους…


Πηγή: Newsbeast.gr

No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname