Friday, January 6, 2012

Οι αυστριακοί επιμένουν «ελληνικά» παρά την κρίση

«Παρά την κρίση, προτιμούμε τους Έλληνες», έχει ως τίτλο σε χθεσινό της δημοσίευμα η μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα «Εστεραιχ», στο οποίο προβάλλεται ιδιαίτερα το γεγονός  πως  η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι, μετά την Ισπανία, ο δεύτερος στις προτιμήσεις τουριστικός προορισμός για τους Αυστριακούς.

Η εφημερίδα, μάλιστα, επισημαίνει ότι οι αφίξεις στη χώρα μας σημείωσαν αύξηση της τάξης του 10% το 2011, μέσα στη χρονιά της ελληνικής κρίσης.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, το ένα τρίτο από τα 5,8 εκατομμύρια των Αυστριακών (σε σύνολο πληθυσμού 8,4 εκατομμυρίων κατοίκων), που μεταξύ Απριλίου και Σεπτεμβρίου του 2011 έκαναν διακοπές στο εξωτερικό, μετακινήθηκαν αεροπορικά και από αυτούς το 17% είχαν ως προορισμό την Ισπανία, το 12% την Ελλάδα και το 11% την Τουρκία.  
    
Ως καλοκαιρινός τουριστικός προορισμός, η Ελλάδα εξακολουθεί  να παραμένει στην πρώτη θέση των προτιμήσεων στην αυστριακή αγορά.

Τούτο ισχύει παρά το γεγονός της έντονης, επί πολλούς μήνες, αρνητικής ειδησεογραφίας για τη χώρα,  σχεδόν στο σύνολο των αυστριακών Μέσων Ενημέρωσης, όπως  τονίστηκε σε ειδική εκδήλωση-απολογισμό της προηγούμενης χρονιάς, την οποία διοργάνωσε, παραμονές της αλλαγής του έτους, το Γραφείο Αυστρίας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στη Βιέννη.
    
Αρκετά αισιόδοξα, για τις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού κατά τη φετινή χρονιά, ήταν και τα μηνύματα που δόθηκαν από τους εκπροσώπους αυστριακών τουριστικών επιχειρήσεων και ταξιδιωτικών γραφείων, οι οποίοι συμμετείχαν στην εκδήλωση και επισήμαναν τη σημασία του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στην αυστριακή αγορά.
     
Η Αυστρία, σε αναλογία με τον πληθυσμό της καταλαμβάνει την πρώτη θέση  από πλευράς αφίξεων ξένων τουριστών στην Ελλάδα.

Επίσης, οι αυστριακοί είναι οι πλέον πιστοί σ’ ότι αφορά την αναλογία των τουριστών που ξανάρχονται για τις διακοπές τους στη χώρα μας.


Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname