Tuesday, January 31, 2012

Παγκόσμιο ρεκόρ από ομογενή στην Ανταρκτική!

Άλλο ένα μοναδικό παγκόσμιο ρεκόρ έχει στην κατοχή του ο ομογενής Τζέιμς Καστρίσιον (Καστριτσιώτης), ο οποίος μαζί με τον φίλο του Τζάστιν Τζόουνς περπάτησαν χωρίς καμιά βοήθεια, από την ακτή της Ανταρκτικής έως το Νότιο Πόλο και πίσω.

Συνολικά, έκαναν μια απόσταση 2.300 χιλιομέτρων, μέσα σε 89 μέρες. Στο διάστημα αυτό, το βάρος και των δύο μειώθηκε κατά 55 κιλά! Ο επικός τους άθλος ολοκληρώθηκε την Ημέρα της Αυστραλίας και μόλις λίγες ώρες πριν αναχωρήσει η τελευταία, για αυτή την εποχή, πτήση από την Ανταρκτική!

Οι δυο νέοι έκαναν κάτι που πολλοί τόλμησαν στο παρελθόν αλλά κανείς δεν το είχε καταφέρει. Διέσχισαν την Ανταρκτική έως το Νότιο Πόλο και γύρισαν πίσω στον Όρμο του Ηρακλή, από όπου επιβιβάστηκαν σε αεροσκάφος για την επιστροφή τους. Μαζί τους έσερναν και εκατοντάδες κιλά τρόφιμα, ρουχισμό και άλλα αντικείμενα. Μεταξύ άλλων, είχαν να αντιμετωπίσουν θερμοκρασίες έως και 50 βαθμούς υπό το μηδέν, χιονοθύελλες, ψύξεις, τραυματισμούς και άλλες αντιξοότητες και έφτασαν στα όρια της εξάντλησης.

Ο 29χρονος Καστριτσιώτης και ο 28χρονος Τζόουνς έχουν στο ενεργητικό τους και άλλα παγκόσμια ρεκόρ. Μεταξύ άλλων, το 2008, μπήκαν στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, όταν διέσχισαν τον ωκεανό μεταξύ Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας με ένα καγιάκ, κάτι που κανείς άλλος στο παρελθόν δεν είχε καταφέρει. Ο τελευταίος τους άθλος όμως είναι ακόμα πιο εντυπωσιακός.






Στόχος τους, εκτός από το ρεκόρ, ήταν να συγκεντρώσουν χρήματα για την δημιουργία αυστραλιανών κέντρων πρόληψης και θεραπείας καρκίνου σε παιδιά.






Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


*Ευχαριστούμε τον αναγνώστη (και μουσικό!) Δημήτρη Γ. για τις πληροφορίες

No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname