Wednesday, January 4, 2012

Το ξινόμαυρο κρασί της Νάουσας αποδεικνύεται χρυσοφόρο!

Το ξινόμαυρο κρασί της Νάουσας αποδεικνύεται χρυσοφόρο καθώς υπογράφτηκε συμφωνία μαμούθ μεταξύ Ελλάδας και Κίνας για την εξαγωγή της συγκεκριμένης ποικιλίας οίνου.

O γάμος των αρκετών εκατομμυρίων ευρώ κλείστηκε ανάμεσα στον Αγροτικό Αμπελουργικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό VAENI της Νάουσας και ενός κινεζικού κολοσσού.

Η συμφωνία έχει δεκαετή διάρκεια και οι έλληνες παραγωγοί θα διαθέτουν εώς και 3.600.000 φιάλες ξινόμαυρου κρασιού ετησίως.

Όπως δήλωσε στο Νewsit o πρόεδρος του οινοποιητικού συνεταιρισμού Γιώργος Φουντούλης "είμαστε περήφανοι για αυτή τη συμφωνία - θαύμα. Αυτό θα βοηθήσει στην ανάπτυξη όχι μόνο της τοπικής οικονομίας αλλά γενικότερα στην ανάπτυξη της χώρας. Ηδη οι Κινέζοι έχουν δείξει ενδιαφέρον και για άλλα ελληνικά προϊόντα όπως το λάδι".

600 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ
Ο κύριος Φουντούλης αποκάλυψε στο Newsit πως στο πλαίσιο της συμφωνίας " για ενα μπουκάλι καλό ξινόμαυρο το οποίο θα τιτλοφορείται "Χρυσός Βίος Ελλήνων" και η ετικέτα του θα είναι φτιαγμένη από 24 καράτια χρυσού οι Κινέζοι θα πληρώνουν 600 ευρώ τη φιάλη. Μάλιστα για αυτή την ετικέτα ζήτησαν να έχουν και την παγκόσμια αποκλειστικότητα και εμείς δεν είχαμε κανέναν λόγο να τους την αρνηθούμε".

Οι παραγωγοί της Νάουσας απέδειξαν πως από τη μια το ελληνικό δαιμόνιο και απο την άλλη ο ευλογημένος τόπος μας μπορεί να μας δώσει λύσεις στο οικονομικό αδιέξοδο.

Ισμήνη Λέντζου


Πηγή: NewsIt.gr

No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname