Monday, January 9, 2012

Up Greek Tourism: Μια διαφορετική καμπάνια για την Ελλάδα!

Καμπάνια υπέρ του ελληνικού τουρισμού ξεκίνησαν τρεις φίλοι μέσω Facebook και Twitter. Στόχος να διαφημιστεί η χώρα μας σε κεντρικό δρόμο στη Νέα Υόρκη. Διαβάστε πώς μπορείτε να βοηθήσετε.

Τη δύναμη της παρέας και τα κοινωνικά δίκτυα  επιστράτευσαν τρεις φίλοι για να ενισχύσουν τον ελληνικό τουρισμό!

Στόχος τους μέσα από μια καμπάνια, στην οποία μπορεί να συμμετάσχει όποιος Έλληνας θέλει, να συγκεντρωθούν χρήματα ώστε είτε να στηθεί μια υπαίθρια διαφήμιση (billboard), σε κεντρικό δρόμο της Νέας Υόρκης, είτε να γίνει καταχώρηση στους New York Times.

Η διαφήμιση θα αναγράφει: "Οι Έλληνες σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε την Ελλάδα".

Πρόκειται για τους Γιώργο Κλειβοκιώτη, ο οποίος το 2009 είχε αναλάβει παρόμοια πρωτοβουλία, καλώντας μέσω Facebook ανθρώπους από όλο τον κόσμο να κάνουν διακοπές στη χώρα μας, τον επικοινωνιολόγο και μπλόγκερ Στάθη Χαϊκάλη και τον αρμενικής καταγωγής επιχειρηματία Ονίκ Παλαντζιάν.

Ο κ. Κλειβοκιώτης περιγράφει την προσπάθειά τους ως ένα μη-κερδοσκοπικό πρότζεκτ για την υποστήριξη του ελληνικού τουρισμού.

Άλλωστε δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι η Νέα Υόρκη μας χρωστάει έναν "χώρο" στη δημόσια σφαίρα της, αν σκεφτούμε πόσες φορές έχει διαφημιστεί το Μήλο στην Ελλάδα.

Σε ανεξάρτητη πλατφόρμα τα χρήματα
Υπολογίζει να συγκεντρωθούν περίπου 15.000 δολάρια από 700 ανθρώπους, δηλαδή περίπου 25 δολάρια το άτομο.

Το εγχείρημα θα πραγματοποιηθεί μέσω κοινωνικής χρηματοδότησης, μέσω των χρημάτων που θα δώσουν πολίτες δηλαδή, ενώ τα χρήματα δεν θα περάσουν από τα χέρια των διοργανωτών, αλλά θα συγκεντρωθούν στην ανεξάρτητη πλατφόρμα www.loudsauce.com, η οποία θα αγοράσει και τον διαφημιστικό χώρο στη Νέα Υόρκη.

Όσο διαρκεί η καμπάνια, τα χρήματα που προσφέρονται θα λειτουργούν ως υπόσχεση (pledge) και η χρέωση των πιστωτικών καρτών θα γίνεται μόνον εφόσον συμπληρωθεί το ποσό–στόχος.

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε;
Η εκστρατεία διεξάγεται μέσω του Twiiter (@UP_greektourism)  μέσω της σελίδας  http://www.facebook.com/UPGreekTourism, στην οποία μπορούν να κάνουν like όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν ή απλώς να διαδώσουν το μήνυμα των τριών φίλων.

"Ελπίζω στην υποστήριξή σας, χρηματική (για όσους μπορούν), αλλά πολύ περισσότερο στη διάδωση του μηνύματος. Υπολογίζω ότι για κάθε 100 ανθρώπους που θα μάθουν για το πρότζεκτ ένας θα συμβάλλει" σημειώνει ο κ. Κλειβοκιώτης.

 
 Πηγή: News247.gr

No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname