Friday, January 27, 2012

Πόλο: Η εθνική γυναικών στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος!

Μετά τη Σαγκάη το προηγούμενο καλοκαίρι, γαλανόλευκο "βάφεται" και το Αϊντχόφεν, με την Εθνική μας ομάδα γυναικών να περνάει στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, νικώντας την Ουγγαρία με 14-12. Το Σάββατο (28/01, 17:00) τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση θα αντιμετωπίσουν την Ιταλία, ελπίζοντας να κάνουν ένα βήμα παραπάνω σε σχέση με το 2010 στο Ζάγκρεμπ, όπου είχαν πήραν το ασημένιο μετάλλιο.

Στα του αγώνα, μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κυριάρχησε. Επέβαλε τον ρυθμό του, πρόσεξε περισσότερο στην άμυνα με αριθμητικό μειονέκτημα και έτσι πέτυχε τρία σερί τέρματα και βρέθηκε να προηγείται με 5-2 στις αρχές της δεύτερης περιόδου.

Στο χρόνο που απέμενε όμως μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου η Ελλάδα έδωσε χώρο στην Ουγγαρία να επιστρέψει και να μειώσει σε 7-6, κάτι που επαναλήφθηκε στο τρίτο οκτάλεπτο, με τις διεθνείς μας να ξεφεύγουν εκ νέου με +3 (9-6) και τις τυπικά γηπεδούχες να πλησιάζουν σε απόσταση αναπνοής (9-8).

Με την Ελλάδα να έχει κατεβάσει ταχύτητα και να παρουσιάζεται νευρική με κακές επιλογές, οι Μαγυάρες βρέθηκαν με τρία διαδοχική γκολ να περνούν μπροστά με 11-10 στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, με το παιχνίδι να έχει από εκεί και πέρα όλα τα στοιχεία ενός ντέρμπι. Στα κρίσιμα λεπτά όμως που ακολούθησαν τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση έδειξαν χαρακτήρα και πόσο ήθελαν αυτή την πρόκριση.

Με εκπληκτική άμυνα και ψυχραιμία και υπομονή στην επίθεση πήραν κεφάλι με 14-12 περίπου ενάμιση λεπτό πριν το φινάλε, σκορ που έμελλε να είναι το τελικό, ανοίγοντας τους το δρόμο για την άνοδο και στην ευρωπαϊκή κορυφή.

Τα οκτάλεπτα: 2-4, 4-3, 4-3, 2-4.

Ουγγαρία (2/8π.π.): Μπολονάι, Τσαμπάι, Άνταλ 1, Κιστελέκι, Σουτς 3, Τάκατς, Ντράβουτζ 2, Κέστχεϊ 2, Τοτ 1, Μπούικα 3, Ιλλές, Μέντσινγκερ, Γκάνγκλ.

Ελλάδα (10/16π.π., 1/1πεν.): Κούβδου, Τσουκαλά 2, Μελιδόνη, Ψούνη 1, Λιόση 2, Αβραμίδου, Ασημάκη, Ρουμπέση 5, Γερόλυμου 2, Μανωλιουδάκη, Αντωνάκου 2, Λαρά, Διαμαντοπούλου Χρ.


Το πρόγραμμα του Σαββάτου (28/01)
15:15 Ουγγαρία - Ρωσία (μικρός τελικός)
17:00 Ελλάδα - Ιταλία (τελικός)


Πηγή: Contra.gr

No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname