Saturday, January 7, 2012

Ιανουάριος: Εκπαιδευτικά Σαββατοκύριακα για μικρούς και μεγάλους στον «Ελληνικό Κόσμο»

Παιδιά από τριών ετών και πάνω θα υποδέχεται κάθε Σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου ο «Ελληνικός Κόσμος» για να παίξουν, να μάθουν και να δημιουργήσουν μέσα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα που διοργανώνει.









Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο 7 Ιανουαρίου «Ταξιδεύοντας με τα χρώματα και τα σχήματα της φαντασίας μας»
Ένα ουράνιο τόξο παρασύρει τα παιδιά στην έκθεση «Υπάρχει σε όλα λύση; Ταξίδι στον Κόσμο των Αρχαίων Ελληνικών Μαθηματικών». Τα παιδιά προσγειώνονται στην παλέτα ενός ζωγράφου, αναμειγνύουν σχήματα και χρώματα και μέσα από ένα παιχνίδι τέχνης εκφράζονται δημιουργικά.

Κυριακή 8 Ιανουαρίου «Ήρωες του σήμερα και του χθες»
Σε αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, τα παιδιά γνωρίζουν χαρακτήρες που εξάπτουν τη φαντασία, από το Θησέα, τον Ηρακλή και τον Οδυσσέα μέχρι σημερινούς ήρωες όπως τον Σπάιντερμαν, τον Μπάτμαν και τον Σούπερμαν.

Σάββατο 14 Ιανουαρίου «Παν μέτρον άριστον»... και στη διατροφή
Τα παιδιά ξεκινούν την ημέρα τους πηγαίνοντας στην «αγορά» του «Ελληνικού Κόσμου». Εκεί, πραγματοποιώντας τις «αγορές» τους για το μεσημεριανό γεύμα, μικροί και μεγάλοι θα συνειδητοποιήσουν την προέλευση των τροφών και την ευεργετική επίδραση της ισορροπημένης διατροφής στον οργανισμό.

Κυριακή 15 Ιανουαρίου «Τα παιδία, χωρίς ηλικία, παίζει!»
Οι υποχρεώσεις της καθημερινής ζωής δεν αφήνουν πολύ χρόνο για παιχνίδι. Για το λόγο αυτό, παιδιά και γονείς θα παίξουν με την ψυχή τους.

Σάββατο 21 Ιανουαρίου
«Ο ποντικός και η θυγατέρα του» (ένα λαϊκό παραμύθι)
Οι μικροί φίλοι μας θα προσεγγίσουν τη λαϊκή μας παράδοση μέσα από ένα παραμύθι. Αυτό το παραμύθι θα «ζωντανέψει» με τη βοήθεια ποικίλων δραστηριοτήτων οι οποίες γίνονται αφορμή για δημιουργική έκφραση και πολύ παιχνίδι.

Κυριακή 22 Ιανουαρίου «Ψάλε μας, θεά, τον τρομερό θυμό του Αχιλλέα!»
Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα θα ταξιδέψει τα παιδιά έως την αρχαία Τροία, όπου θα ανακαλύψουν πληροφορίες για τον πιο ξακουστό πόλεμο όλων των εποχών, τις αιτίες που τον προκάλεσαν και τους άθλους ηρώων που άφησαν εποχή, όπως ο Αχιλλέας, ο Οδυσσέας και ο Έκτορας.

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012 «Η Αργοναυτική Εκστρατεία»
Τα «Αργοναυτικά», το ωραιότερο έπος των Αλεξανδρινών χρόνων, εμπνέει το θίασο «Αθηναϊκές Μαριονέτες», ο οποίος ετοίμασε μια εντυπωσιακή παράσταση κουκλοθέατρου με θέμα την ελληνική μυθολογία.

Κυριακή 29 Ιανουαρίου «Εργαστήρι: κατασκευάζοντας κούκλες»
Ένα μαγικό εργαστήρι που ταξιδεύει τα παιδιά στον κόσμο του κουκλοθέατρου. Ένα εργαστήρι στο οποίο δε θα αξιοποιήσουν μόνο τα χέρια τους, αλλά και τη φαντασία τους και όλες τις εικόνες από τον κόσμο των παραμυθιών ή της μυθολογίας που θα τους έρθουν στο μυαλό.


Πηγή: in.gr

No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname