Sunday, January 29, 2012

Πιλοτική φάση συνεργασίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων με την Google

Ξεκινάει πιλοτική φάση συνεργασίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων με την Google, για την προνομιακή διαδικτυακή προβολή των εξαγωγικών επιχειρήσεων στον Παγκόσμιο Ιστό. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα θα μπορεί να δηλωθεί μέχρι 10 Φεβρουαρίου 2012.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, Ειδική Ομάδα Εργασίας του ευρωπαϊκού βραχίονα του παγκόσμιου κολοσσού του διαδικτύου Google, διατίθεται να αναλάβει την υποστήριξη επιχειρήσεων-μελών του συνδέσμου σε τρείς άξονες:

1. Δωρεάν Διενέργεια On Line Ερευνών Αγοράς στο πεδίο Εξαγωγών

2. Δωρεάν Παροχή Συμβουλευτικών Υπηρεσιών για ON LINE Προβολή, μέσω της Google

3. Δημιουργία Λογαριασμού και Αρχική Οργάνωσης της Google AdWords Campaign

Με την καθοδήγηση της Google, θα στοχεύεται η δυναμική προβολή της εταιρικής ιστοσελίδας, ψηλά στη λίστα αναζητήσεων των χρηστών του παγκόσμιου Ιστού, βάσει προεπιλεγμένων λέξεων-κλειδιών και θα παρέχεται η δυνατότητα επιλογής συγκεκριμένων ιστοσελίδων/ portals ή ομάδων ιστοσελίδων/ portals στα οποία θα εμφανίζονται διασυνδέσεις με την εταιρική ιστοσελίδα ή το E-shop των μελών του ΠΣΕ. Επίσης θα υπάρχει στόχευση εμφάνισης της διαφήμισης/ link της εταιρικής ιστοσελίδας του μέλους του ΠΣΕ, σε χρήστες με αντίστοιχο ιστορικό αναζητήσεων στο πρόσφατο παρελθόν και θα γίνεται επαναπροσέγγιση χρηστών που έχουν ήδη επισκεφθεί στο παρελθόν την εταιρική ιστοσελίδα για την υπενθύμισή τους με διαφήμιση ή sponsored link σχετικά με τα προϊόντα της εταιρείας- μέλους του ΠΣΕ.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΠΣΕ με την Google, παρέχεται η δυνατότητα στα μέλη του Συνδέσμου να αξιοποιήσουν την τεχνογνωσία της Google χωρίς πρόσθετο κόστος. Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις, σε απευθείας συνεργασία ή μέσω των συνεργαζόμενων διαφημιστικών εταιρειών τους, με την Google, καθορίζουν τους τελικούς στόχους της διαφημιστικής τους εκστρατείας, υπογράφουν σχετικό ιδιωτικό συμφωνητικό και θα μπορούν να καταβάλλουν το κόστος σε περίοδο 60 ημερών από την έκδοση του τιμολογίου, με βάση τα πραγματοποιημένα κλικ και όχι απλά τις εμφανίσεις της διαφήμισής τους.

Δικαίωμα συμμετοχής στην πιλοτική φάση συνεργασίας του ΠΣΕ με την Google Europe, έχουν εταιρείες- μέλη του συνδέσμου που τα προϊόντα τους μπορούν να απευθύνονται και σε τελικούς καταναλωτές, με προτεραιότητα: τρόφιμα- ποτά, φάρμακα- καλλυντικά, ένδυση- υπόδηση, βιομηχανικά είδη και είδη υψηλής τεχνολογίας.

Υπενθυμίζεται ότι το κόστος της διαφημιστικής εκστρατείας μέσω διαδικτύου και ειδικά τα Google AdWords, είναι επιλέξιμη δαπάνη και ως και κατά 50% επιδοτούμενη από το πρόγραμμα «Εξωστρέφεια- Ανταγωνιστικότητα», για όσους έχουν ήδη ενταχθεί, αλλά και ενόψει του νέου κύκλου του προγράμματος που αναμένεται εντός του 2012.


Πηγή: ΕΞΠΡΕΣ

No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname