Monday, January 30, 2012

Οι «Lunch Street Party» έστρωσαν τραπέζι για άστεγους

Έχουν ως σύνθημά τους «Η πόλη είμαστε εμείς, οι άνθρωποί της» και στόχο τους να διεκδικήσουν τον δημόσιο χώρο για λογαριασμό όλων των κατοίκων της Αθήνας. Τα μέλη της ομάδας «Lunch Street Party» έστησαν σήμερα ένα διαφορετικό τραπέζι με μουσική, φαγητό, παιχνίδι, κέφι και δημιουργικότητα κάτω από τη γέφυρα της λεωφόρου Αθηνών (Κωνσταντινουπόλεως & Αχιλλέως), στην Αθήνα.

Οι συμμετέχοντες βρέθηκαν κοντά στους άστεγους που έχουν βρει καταφύγιο στην περιοχή, μαγείρεψαν και διένειμαν φαγητό και συγκέντρωσαν κουβέρτες και ρούχα για όσους τα έχουν ανάγκη.

«Δημιουργούμε μία γέφυρα επικοινωνίας με τους ανθρώπους που δεν έχουν τη δυνατότητα κάλυψης των βασικών αναγκών», εξηγούν και παροτρύνουν κάθε πολίτη της Αθήνας: «Πάρτε φαγητά, πάρτε ποτά, πάρτε παιχνίδια και ελάτε να μας κάνουμε το τραπέζι».

Η ομάδα «Lunch Street Party» δραστηριοποιείται τα τελευταία δύο χρόνια με δράσεις στο Γκάζι, το Μεταξουργείο, τα Εξάρχεια, την Κυψέλη και άλλα σημεία της πόλης.

Στόχος των δράσεων είναι οι συμμετέχοντες να διεκδικούν το δημόσιο χώρο, αξιοποιώντας τον και συμβάλλοντας στη διαμόρφωσή του δημιουργικά. «Μας ενδιαφέρει η επαφή με το δημόσιο χώρο, η δημιουργική αξιοποίησή του και η επικοινωνία με τους συνανθρώπους μας. Στοιχεία με τα οποία δεν έχει εξοικειωθεί ο Ελληνας», τονίζει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ η Πεπίτα, μέλος της ομάδας που διοργάνωσε τη δράση.

Τη δράση της Κυριακής πλαισίωσε η καλλιτεχνική ομάδα «Plan Be» με την κωμική περφόρμανς «Κουνήσου απ’ τη θέση σου».

Με την ολοκλήρωση της διοργάνωσης θα μεταφερθεί φαγητό και σε άλλους ανθρώπους του κέντρου της Αθήνας που το χρειάζονται.


Πηγή: Newsbeast.gr

No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname