Sunday, January 22, 2012

Βράβευση τριών γυναικών επιστημονών (video)

Τρεις γυναίκες της επιστήμης, τρεις νεαρές ερευνήτριες που ξεχωρίζουν στους κλάδους της βιολογίας και των φυσικών επιστημών βραβεύθηκαν, παρουσία εκπροσώπων της Πανεπιστημιακής Κοινότητας. Η χημικός μηχανικός Δρ. Μαγδαληνή Κροκίδα, η χημικός Δρ. Φωτεινή Λάμαρη και η αστρονόμος-φυσικός Δρ. Άλκηστις Μπονάνου, βραβεύτηκαν με το «Ελληνικό Βραβείο 2011 L'ORÉAL-UNESCO, Για τις Γυναίκες στην Επιστήμη» που απονέμει για πέμπτη χρονιά η L'ORÉAL Hellas και η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UΝESCO.

Οι 3 Ερευνήτριες τιμήθηκαν για το εξαιρετικό ερευνητικό τους έργο, για τις ικανότητές τους και για την αφοσίωσή τους στην Επιστήμη:

Η Δρ. Μαγδαληνή Κροκίδα, Χημικός Μηχανικός, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Εργαστήριο Σχεδιασμού και ανάλυσης Διεργασιών της Σχολής Χημικών Μηχανικών στο Ε.Μ.Π. Η έρευνα της αφορά την Μηχανική τροφίμων και την ανάπτυξη νέων λειτουργικών τροφίμων με βελτιωμένες θερμοφυσικές ιδιότητες. Επίσης ασχολείται με τον σχεδιασμό και την ανάλυση φυσικών διεργασιών και ιδιαίτερα διεργασιών τροφίμων.

Η Δρ. Φωτεινή Λάμαρη, Χημικός, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Εργαστήριο Φαρμακογνωσίας & Χημείας Φυσικών Προϊόντων του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Η ερευνά της εστιάζεται στην ανάλυση της δομής και των βιολογικών ιδιοτήτων φυσικών προϊόντων με απώτερο στόχο την ταυτοποίηση καινοτόμων βιοδραστικών ενώσεων με ενδεχόμενη φαρμακευτική εφαρμογή.

Η Δρ. Άλκηστις Μπονάνου, Φυσικός-Αστρονόμος, Ερευνήτρια Δ' στο Ινστιτούτο Αστρονομίας και Αστροφυσικής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Στόχος της έρευνάς της είναι η κατανόηση της εξέλιξης των αστέρων μεγάλης μάζας και η ακριβής μέτρηση των αποστάσεων κοντινών γαλαξιών.

Η επιτροπή κρίσης με τους 5 διακεκριμένους καθηγητές Πανεπιστημίου και τον Πρόεδρο της Επιτροπής -Ομότιμο Καθηγητή Βιομηχανικής Χημείας- Νίκο Χατζηχρηστίδη επέλεξε τις 3 δικαιούχους έχοντας πολύ αυστηρά κριτήρια αξιολόγησης και σύμφωνα με τα πρότυπα του Διεθνούς προγράμματος.


Η Δρ. Άλκηστις Μπονάνου μιλάει για τη σχέση της με την επιστήμη




Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Ευχαριστούμε την αναγνώστρια Σοφία Μπ. για τις πληροφορίες 

No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname