Thursday, February 9, 2012

Ποδηλατικό καρναβάλι στη Θεσσαλονίκη στις 16 Φεβρουαρίου!

Ο Τσολιάς και η Μέρκελ έχουν παθιασμένη σχέση αγάπης και μίσους στη Θεσσαλονίκη, η οποία πλημμύρισε με λουκάνικα Φρανκφούρτης. Στον Θερμαϊκό κάνουν απόβαση υποβρύχια που γέρνουν. Όλα αυτά θα συμβούν στο Ποδηλατικό Καρναβάλι, που θα πραγματοποιηθεί για τρίτη χρονιά, στην Πλατεία Χρηματιστηρίου, την Τσικνοπέμπτη, 16 Φεβρουαρίου, στις 7 το απόγευμα.

Θα πραγματοποιηθεί μεγάλη παρέλαση μεταμφιεσμένων ποδηλατών μια και στόχος της διοργάνωσης είναι το πάντρεμα της παράδοσης του καρναβαλιού, με αυτής του ποδηλάτου.

Στο ρόλο του βασιλιά καρνάβαλου είναι ο Τσολιάς και στο πλευρό του, βασίλισσα του καρναβαλιού, η Άγκελα Μέρκελ. Προπορευόμενο θα είναι το άρμα της Βιώσιμης Κινητικότητας παγιδευμένο σε μια εχθρική αυτοκινητούπολη.

Μετά την παρέλαση, περίπου στις 10 το βράδυ, θα ακολουθήσει ξέφρενο γλέντι με καλεσμένους όλη την πόλη, με άφθονο κρασί και φαγητό, ενώ οι διοργανωτές θα ανάψουν και φανό.

Ρυθμό θα δώσουν η Ομάδα Κρουστών Κρούση, οι Lindy Hop Greece σε swing ρυθμούς, οι dj’s Stelios, Root Boot, Farina + GG. Το γλέντι θα βρίσκεται υπό την… υψηλή εποπτεία των ξυλοπόδαρων High Society.

Το Ποδηλατικό Καρναβάλι προωθεί τη βιώσιμη κινητικότητα και μ’ αυτό το πνεύμα καλεί να συμμετάσχουν στη μεγάλη ποδηλατική παρέλαση, είτε στο ποδηλατικό είτε στο πεζοπόρο τμήμα της, άτομα με προβλήματα κινητικότητας και άλλες αναπηρίες, μητέρες με τα παιδιά τους σε καρότσια, άνθρωποι της τρίτης ηλικίας και γενικώς όλοι «όσοι είναι αποκλεισμένοι από το δικαίωμα στην ελεύθερη μετακίνηση στην πόλη μας.


Πηγή: Newsbeast

No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname