Sunday, February 5, 2012

Οι Έλληνες ηθοποιοί σάρωσαν τα βραβεία στα αυστραλιανά Όσκαρ

«Το Χαστούκι», του Ελληνοαυστραλού συγγραφέα Χρήστου Τσιόλκα έκλεψε τις εντυπώσεις και κέρδισε το βραβείο της καλύτερης φετινής παραγωγής της αυστραλιανής τηλεόρασης, κατά την απονομή των αυστραλιανών Όσκαρ.

Παράλληλα, ο πρωταγωνιστής της σειράς 'Αλεξ Δημητριάδης, κέρδισε το βραβείο του καλύτερου τηλεοπτικού ηθοποιού για την ερμηνεία του στο «Χαστούκι».

Στην απονομή των βραβείων, που έγινε χθες, παρουσία των γνωστότερων Αυστραλών καλλιτεχνών, το βραβείο της καλύτερης αυστραλιανής ταινίας κέρδισε το φιλμ «Red Dog».

H ταινία «Snowtown» που στηρίζεται σε έναν ομογενή, κατά συρροή δολοφόνο- κανίβαλο, απέσπασε τρία βραβεία.

Ο ηθοποιός Ντάνιελ Χάνσελ που υποδύθηκε τον Τζέιμς Βλασσάκη κέρδισε το βραβείο του καλύτερου ηθοποιού, ο Τζάστιν Κάρζελ το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας και η Λουίζ Χάρις το βραβείο δεύτερου καλύτερου γυναικείου ρόλου.

Τα οκτώ επεισόδια της σειράς, «Το Χαστούκι» που προβλήθηκαν, πέρσι, από το κρατικό αυστραλιανό κανάλι του ABC, στηρίχτηκαν στο τέταρτο και πιο πετυχημένο βιβλίο του Ελληνοαυστραλού συγγραφέα Χρήστου Τσιόλκα, που έχει σαρώσει τα διεθνή λογοτεχνικά βραβεία και έχει ήδη πουλήσει πάνω από 600.000 αντίτυπα έως τώρα.

Ο Αλέξης Δημητριάδης, που κέρδισε το πρώτο βραβείο καλύτερου τηλεοπτικού ηθοποιού, είναι γιος πρώτης γενιάς Ελλήνων ομογενών.

Ξεκίνησε την καριέρα του το 1993 στο αυστραλιανής παραγωγής φιλμ «The Heartbreak Kid» και αργότερα ήρθε και ο πρωταγωνιστικός ρόλος στην πολύ επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά «Heartbreak High» όπου και υποδύθηκε τον Νίκο Πούλο.

Όσο για τη σχέση του με την Ελλάδα, ο 'Αλεξ την επισκέπτεται συχνά και γύρισε εκεί τις ταινίες «Βασιλιάδες της Μυκόνου» του Ελληνοαυστραλού Νίκου Γιαννόπουλου και «Το γαμήλιο πάρτι» όπου πρωταγωνίστησε με την Φαίη Ξυλά.

Κατά την απονομή των βραβείων έλαμψε και ο ομογενής σχεδιαστής 'Αλεξ Πέρι, ο οποίος είχε σχεδιάσει το φόρεμα της Μέγκαν Γκέιλ, κορυφαίου μοντέλου της Αυστραλίας σήμερα.


Πηγή: Newsbeast

No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname