Monday, February 27, 2012

Στιβ Βρανάκης: ο Έλληνας που διαπρέπει στην Google

Μεγάλωσε στον Καναδά, αλλά έφυγε από το σπίτι σε νεαρή ηλικία για να ταξιδέψει. Η ζωή του άλλαξε όταν πήρε το πρώτο του Mac. Αργότερα, όταν άρχισε να πειραματίζεται με το διαδίκτυο, ξεκίνησε ένας μεγάλος «έρωτας». Από τότε, εστιάζει κυρίως στο χώρο των ψηφιακών εφαρμογών και της διάδρασης.

Ο λόγος για τον κρητικής καταγωγής Στιβ Βρανάκη, ο οποίος σήμερα είναι στο τιμόνι της Google Creative Lab ως καλλιτεχνικός διευθυντής για την Ευρώπη, Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Η οικογένεια του Στιβ Βρανάκη κατάγεται από τα Σφακιά και μετανάστευσε στο Βανκούβερ στα τέλη της δεκαετίας του '60.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πατρίς», στη διαδρομή του έως τώρα o Στιβ Βρανάκης δημιούργησε τη δική του εταιρία, ενώ συνεργάστηκε με ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες και συνέβαλε στην καθιέρωση εξαιρετικών νέων ονομάτων στην αγορά, μεταξύ των οποίων η O2, το Amazon και το iPhone στη Βρετανία.

Δημιουργικός διευθυντής της VCCP, ο Στιβ Βρανάκης άφησε το 2011 την εταιρία για να δουλέψει στην Google Creative Lab ως καλλιτεχνικός διευθυντής για την Ευρώπη, Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Ο Βρανάκης σε δηλώσεις του μόλις ανακοινώθηκε η συνεργασία του με την Google είχε τονίσει : «Στη VCCP είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με μερικούς από τους πιο ταλαντούχους ανθρώπους. Χτίσαμε μια καταπληκτική εταιρεία, δημιουργήσαμε μια σημαντική εικονική εργασία μαζί και είχαμε την τρέλα να το κάνουμε. Η ευκαιρία της Google είναι μια φανταστική θέση που θα μου επιτρέψει να συνδυάσω πολλά από αυτά που έχω μάθει από τους δύο κόσμους της ψηφιακής διαφήμισης και να ελπίζουμε σε κάποια απίστευτα πράγματα».

Ο ιδρυτής της VCCP Adrian Coleman, δήλωσε για την συνεργασία του Βρανάκη με την Google : «Όταν μία από τις πιο σεβαστές μάρκες στον κόσμο, η Google ενδιαφέρεται για συνεργασία, μόνο ως φιλοφρόνηση μπορεί να το λάβει κανείς. Δεν μπορούσα να σκεφτώ κανέναν καλύτερο για τη δουλειά».

Μέχρι τώρα o ίδιος θεωρεί ως πιο σημαντικό του επίτευγμα στην Google το πρόγραμμα που στέλνει πειράματα μικρών παιδιών στο διάστημα.

Στην ερώτηση τι αγαπά περισσότερο στην δουλειά του απαντά «μας δίνεται η ευκαιρία να αλλάξουμε τον κόσμο».

Στη ίδια συνέντευξη όταν τον ρωτούν χαριτολογώντας τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει απαντά χαρακτηριστικά: «Ο Έλληνας μάγκας που δεν μεγάλωσε ποτέ».


Πηγή: Newsbeast

No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname