Friday, February 17, 2012

Keep Walking Greece! (video)

«Όταν περπατάς κόντρα στην καταιγίδα, κράτα το κεφάλι σου ψηλά και μη φοβάσαι το σκοτάδι. Περπάτησε κόντρα στον άνεμο, περπάτησε μες στη βροχή, ακόμη κι αν τα όνειρά σου μοιάζουν να χάνονται. Περπάτησε, περπάτησε, με ελπίδα στην καρδιά και δεν θα περπατάς ποτέ μόνος».

Σε κάτι λιγότερο από 1½ λεπτό το «Keep Walking Greece», η πρώτη αμιγώς ελληνική παραγωγή του Johnnie Walker που κάνει πρεμιέρα σήμερα, στοχεύει κατευθείαν στην καρδιά του τηλεθεατή.







Το συναισθηματικά φορτισμένο σποτ με τη δημιουργική σφραγίδα της νεοσύστατης ελληνικής εταιρείας The Newtons Laboratory γυρίστηκε τους τελευταίους μήνες σε δεκάδες αναγνωρίσιμες – αλλά όχι σαν να ξεπήδησαν από τουριστικό οδηγό – ελληνικές τοποθεσίες και σφύζει από νεανικά πρόσωπα. Και αν η μελωδία που αντηχεί κάτι σας θυμίζει είναι γιατί το εν λόγω τραγούδι – «You'll Never Walk Alone» ο τίτλος του, με πρώτη εκτέλεση το 1945 – παιανίζει εδώ και μισό αιώνα σε κάθε αναμέτρηση της Λίβερπουλ. Το χιλιοτραγουδισμένο ύμνο των «Κόκκινων» έχουν κατά καιρούς ντύσει με τις φωνές τους, μεταξύ δεκάδων άλλων, οι Φρανκ Σινάτρα, Τζούντι Γκάρλαντ, Ελβις Πρίσλεϊ και Τζόνι Κας. Το ίδιο, ποτισμένο με ελπίδα άσμα ακούστηκε και στην ορκωμοσία του Ομπάμα το 2009.

Μέρες σαν και τη σημερινή, με τα «μεθεόρτια» του δεύτερου μνημονίου να κουδουνίζουν ακόμη στο κεφάλι μας, το Johnnie Walker δεν διατείνεται ότι έχει τη μαγική συνταγή της εξόδου από την καταιγίδα. Προσηλωμένο στη δική του μακραίωνη συνταγή του «Keep Walking» προτρέπει αντί να κοιτάξουμε κάτω να κοιτάξουμε δίπλα μας. Τον άνθρωπο που διστακτικά μας προτείνει το χέρι για να προχωράμε μαζί. «Κι όπου μας βγάλει», που λέει ένα άλλο άσμα.

Κατερίνα Κολιού


Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ


*Ευχαριστούμε την αναγνώστια Katherine P. για τις πληροφορίες! 

No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname