Saturday, February 4, 2012

Taxibeat και Taxiplon: πιάτσα ταξί στο smartphone σας !

Ας ξεκινήσω με το κλισέ για το πόσο χρήσιμη μπορεί να φανεί η τεχνολογία με τον πολίτη και την πόλη. Ειδικά με τα ταξί. Τώρα δεν μας ενδιαφέρει και τόσο γιατί ταξί βρίσκουμε πιο εύκολα και από τσίχλες στο περίπτερο. Παρ’ όλα αυτά οι δύο εφαρμογές που αφορούν τα ταξί έχουν ενδιαφέρον … και είναι και τσάμπα. Στα συν του είναι ότι δεν πληρώνεις τίποτα για τη χρέωση, γνωρίζεις όλα τα στοιχεία του αυτοκινήτου από πριν και αν χάσεις κάτι μπορείς να το βρεις εύκολα μετά.

Το Taxibeat είναι ήδη παλιά καραβάνα. Μετράει αρκετούς χρήστες εγγεγραμμένος και πολλά ταξί. Η λειτουργία του απλή: Όπου και να σαι κοιτάς μέσα από το smartphone σου αν έχεις κανένα ταξί κοντά σου και τα καλείς με ένα κλικ. Μετά (αν ο ταξιτζής επιβεβαιώσει την κλήση σου) απλά κάθεσαι και τον παρακολουθείς μέσα από την οθόνη του κινητού σου να σε πλησιάζει. Και δεν πληρώνεις την ταρίφα του «τηλεφωνούμενου».

Παρόμοιο είναι και το καινούριο Taxiplon που μου έμαθε χθες ένας ταξιτζής (για την ιστορία του θέματος, το ταξί είχε και free wi-fi μέσα). Είναι ακριβώς ίδιο με το Taxibeat με τις μόνες διαφορές ότι δεν είναι τόσο διαδεδομένο (όποιος ταξιτζής το χρησιμοποιεί έχει τουλάχιστον μια κλήση την ημέρα από το Taxibeat) και ότι σου προσφέρει μια δωρεάν κούρσα στις δέκα κλήσεις σου. Στο Taxibeat συμβαίνει το ίδιο αν τύχεις στην πεντηκοστή που έχει πάρει το ταξί.

Και οι δύο λειτουργούν σε Android και iPhone.

Σταύρος Διοσκουρίδης
 

Πηγή: LIFO

No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname