Saturday, March 3, 2012

Άλλοι 75 τόνοι πατάτας πωλήθηκαν χωρίς μεσάζοντα στην Κατερίνη

Μόλις 15 δευτερόλεπτα χρειάστηκε κάθε ένας από τους 1.082 κατοίκους της Πιερίας, για να παραλάβει τις πατάτες που είχε παραγγείλει, χάρη στη σωστή οργάνωση της διαδικασίας διανομής που πραγματοποιείται το Σάββατο στην Κατερίνη. Συνολικά πωλήθηκαν 75 τόνοι πατάτας.

Τα μόνα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν ήταν τρεις φορητοί υπολογιστές, αλλά και το λογισμικό που τροποποίησε για το σκοπό αυτό το ιδρυτικό μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Πιερίας «Ο τόπος μου», Ηλίας Τσολακίδης.

Στην άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών συνέβαλαν οι 62 εθελοντές που χωρίστηκαν σε ομάδες ταυτοποίησης των ανθρώπων που έκαναν την παραγγελία, αλλά και ομάδες παρκαδόρων, ρυθμιστών κυκλοφορίας, ελεγκτών αποδείξεων και μεταφοράς των προϊόντων με καρότσια σε ηλικιωμένους και ανθρώπους με κινητικά προβλήματα.

Η ικανοποίηση των παραγωγών ήταν τόσο μεγάλη που ανακοίνωσαν ότι δωρίζουν ακόμη δύο τόνους πατάτες για να διανεμηθούν μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου σε 70 οικογένειες της περιοχής.

Διαφορετική όμως ήταν η εικόνα στη Θεσσαλονίκη, όπου και το Σάββατο συγκεντρώθηκε κόσμος για να αγοράσει φτηνές πατάτες, στο πλαίσιο αντίστοιχης πρωτοβουλίας της Γεωπονικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Λόγω οργανωτικών προβλημάτων, ενώ είχε προγραμματιστεί αρχικά για σήμερα η συνέχιση της διανομής, τελικά αποφασίστηκε να συνεχιστεί από Δευτέρα.

Επόμενο προϊόν το ελαιόλαδο

Με το ελαιόλαδο θα συνεχιστεί η διανομή και πώληση φθηνών προϊόντων από τους παραγωγούς και χωρίς μεσάζοντες. Το προϊόν αυτό έλαβε τις περισσότερες ψήφους στη διαδικασία επιλογής του επόμενου προς διανομή προϊόντος που διεξήχθη μέσω Διαδικτύου με τη συμμετοχή 4.500 ανθρώπων. Θα ακολουθήσουν το αλεύρι, τα μακαρόνια και το ρύζι.

Σε απάντηση, μάλιστα, όσων αμφισβητούν τη διαδικασία επιλογής του παραγωγού, ο Ηλ.Τσολακίδης διευκρινίζει ότι στην επόμενη διανομή πατάτας θα κληθούν όλοι οι ελαιοπαραγωγοί της χώρας, προκειμένου να εκθέσουν το προϊόν τους, ώστε ο κόσμος να ψηφίσει το καλύτερο.

Συγκεκριμένα, κάθε κάτοικος που θα έρχεται να παραλάβει τις πατάτες του, θα περνά μπροστά από τα δείγματα λαδιού, θα δοκιμάζει το ελαιόλαδο σε ένα κομμάτι ψωμί και στη συνέχεια θα ψηφίζει ποιο λάδι θεωρεί καλύτερο.


Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname