Wednesday, March 7, 2012

Κάποτε ο Δήμαρχος Τήλου Τάσος Αλιφέρης, που πέθανε, δεν θα θεωρείται πρωτοπόρος

Κάποτε οι πολίτες της Τήλου θα θυμούνται τον Τάσο Αλιφέρη ως (έτσι ακούγεται πως ήταν) έναν καλό Δήμαρχο. Κάποτε θα τον θυμούνται ως έναν τοπικό άρχοντα που διπλασίασε τον πληθυσμό του νησιού. Που έφτιαξε δρόμους και που κυβέρνησε όσο πιο τίμια μπορούσε.

Κάποτε, ως υποσημείωση στα βιβλία της Ιστορίας, θα αναφέρεται το όνομά του, γιατί ήταν ο πρώτος Δήμαρχος, που αν και ετεροφυλόφιλος υπερασπίστηκε τα δικαιώματα των γκέι. Και τέλεσε τους πρώτους δύο ιστορικούς -αν και νομικά άκυρους πλέον- πολιτικούς γάμους στην Ελλάδα, ενός ζευγαριού ανδρών κι ενός ζευγαριού γυναικών.

Κάποτε τα λόγια του την ώρα της τελετής θα θεωρούνται αυτονόητα, κάποτε η πράξεις του θα είναι νομικά κατοχυρωμένες και δεν θα προκαλούν εντύπωση.

Κάποτε ο Δήμαρχος Τήλου Τάσος Αλιφέρης, που πέθανε σήμερα από καρκίνο στα 61 του, δεν θα θεωρείται πρωτοπόρος.

Δυστυχώς δε ζούμε στο κάποτε. Και μέχρι αυτό να έρθει, και μέχρι ο Αλιφέρης να βρει γενναίους, σαν κι αυτόν, μιμητές, δεν μπορώ παρά να γράψω πως σήμερα έφυγε απ' τη ζωή ένας απ' τους σημαντικότερους Έλληνες πρωτοπόρους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.


Σχόλιο του/της Vasilomitor:
Δεν θα ξεχάσω το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος το 2006. Σάββατο μεσημέρι ο Δήμαρχος με συνεργείο του νησιού, έσκαβε με φτυάρι για να επισκευαστεί βλάβη στο δίκτυο υδροδότησης. Τη Δευτέρα που ήταν και αργία, ξυπνήσαμε νωρίς. Την ώρα που κατεβαίναμε να φάμε πρωινό στα Λιβάδεια, ο Δήμαρχος ήταν και πάλι επί ποδός. Οδηγούσε το απορριματοφόρο του δήμου και μάζευε τα σκουπίδια! Ο Δήμαρχος ήταν λεβεντιά! Καλό του ταξίδι...

Άρης Δημοκίδης


Πηγή: LIFO

No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname