Monday, March 12, 2012

Ποδηλάτες εν δράσει: Γυμναζόμαστε και διασκεδάζουμε!

«Παίρνω ένα ποδήλατο και φεύγω για τ’ αδύνατο» λέει ο Κώστας Μακεδόνας στο γνωστό τραγούδι «Το ποδήλατο» και αυτό οι «Πρωινοί Ποδηλάτες Καθημερινών» το γνωρίζουν καλά. Από τις 11 το πρωί μέχρι τις 15:30, τα μέλη της ομάδας κάνουν τη βόλτα τους στους δρόμους της πρωτεύουσας. Δίνουν ραντεβού τρεις φορές την εβδομάδα και εκτός από τη γυμναστική, γελούν και έτσι ξεχνούν τα προβλήματά τους.

Το newsbeast.gr τους συνάντησε σε ένα από τα καθιερωμένα τους ραντεβού στην πλατεία Συντάγματος και μίλησε με τον υπεύθυνο της ομάδας, Ηρακλή Βούλγαρη, ο οποίος ήταν και ο εμπνευστής της ιδέας.  
«Η ομάδα μας δημιουργήθηκε τελείως ξαφνικά» λέει ο 27χρονος ποδηλάτης στο newsbeast.gr. Και αναφέρει χαρακτηριστικά: «Μια μέρα εγώ κι ένας φίλος μου, ο Βασίλης Κωστόπουλος, αποφασίσαμε να φτιάξουμε την ομάδα. Και οι δύο ήμασταν άνεργοι και επειδή οι απογευματινές βόλτες δεν μας αρκούσαν, έτσι δημιουργήσαμε την ομάδα των πρωινών, η οποία υπάρχει τους τελευταίους δύο μήνες».


Οι ποδηλάτες συναντήθηκαν στην πλατεία Συντάγματος και ο γνωστός σκύλος των πορειών, Λουκάνικος, ήταν μαζί τους


Στην ομάδα, όπως σημειώνει ο 27χρονος, τα μέλη είναι από 16 ετών μέχρι 50 και το πρόγραμμα βγαίνει ανάλογα με τις ανάγκες της ομάδας αλλά και από το πότε βολεύει όλους τους συμμετέχοντες. «Δεν έχει σταθερές ημέρες. Συνήθως όμως κάνουμε βόλτες τρεις φορές την εβδομάδα. Έχουμε πάει παντού αλλά κυρίως επιλέγουμε πάρκα για να διασκεδάσουμε κιόλας και γι’ αυτό κοιτάμε εκτός από τη γυμναστική που μας προσφέρει το ποδήλατο, να υπάρχει και ένα ωραίο κλίμα μεταξύ μας», συμπληρώνει.

«Προβλήματα από τους οδηγούς»

Το ποδήλατο όμως δεν αρέσει σε όλους, ειδικά όταν στους δρόμους της πρωτεύουσας επικρατεί το αδιαχώρητο. Και εκεί, όπως περιγράφει ο Ηρακλής Βούλγαρης, αρχίζει η… γκρίνια από τους οδηγούς. «Σαν πρωινή ομάδα αντιμετωπίζουμε κάποιες δυσκολίες λόγω της κίνησης και της αντιμετώπισης που έχουμε από τους οδηγούς. Ένα μεγάλο ποσοστό αυτών δεν μας υπολογίζει στο δρόμο. Υπάρχουν πολλοί που κοντεύουν είτε να μας χτυπήσουν είτε να μας κλείσουν το δρόμο είτε να μας κορνάρουν να απομακρυνθούμε».


Ο 27χρονος σε μία βόλτα του με το ποδήλατο


Ο Ηρακλής Βούλγαρης οδηγεί ποδήλατο αρκετό καιρό όμως το τελευταίο δίμηνο έμεινε άνεργος με αποτέλεσμα να μη μπορεί να χρησιμοποιεί ούτε το αυτοκίνητο ούτε και τη μηχανή του λόγω των πολλών εξόδων. «Πλέον δεν τα χρησιμοποιώ γιατί είμαι άνεργος και τα έξοδά μου τρέχουν. Δεν μπορώ να διαθέτω χρήματα και για βενζίνη κλπ, αν χρειαστεί βέβαια να κάνω κάποια δουλειά και πρέπει να κουβαλήσω πράγματα, θα πάρω τη μηχανή αλλά μόνο σε αυτή την περίπτωση. Γιατί από το πρωί που θα ξυπνήσω μέχρι την ώρα που θα γυρίσω σπίτι, κινούμαι με το ποδήλατο».


Μέλη της ομάδας σε παλαιότερη βόλτα

Ο 27χρονος έχει διανύσει 120 χλμ με το ποδήλατό του στην Αθήνα μέσα σε μια ημέρα ενώ όταν ήταν μέλος άλλης ομάδας ταξίδεψε με αυτό μέχρι τη Χαλκίδα. «Επειδή ήμουν αρχάριος, ήταν λίγο δύσκολα αλλά η παρέα σε έκανε να ξεχνάς τις δυσκολίες. Πραγματικά ήταν μια απίστευτη εμπειρία». 


Πηγή: Newsbeast

No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname