Saturday, March 17, 2012

Παγκόσμια διάκριση για τον κωπηλάτη Βασίλη Πολύμερο

Μια ακόμη πολύ μεγάλη τιμή για την ελληνική κωπηλασία έρχεται από την διεθνή Ομοσπονδία η οποία συμπεριέλαβε στους 6 υποψήφιους για την απονομή του βραβείου “Tomas Keller” τον  δις Ολυμπιονίκη σε Αθήνα και Πεκίνο Βασίλη Πολύμερο.

Το μετάλλιο “Tomas Keller” απονέμεται κάθε χρόνο απο το 1990 και μετά σε αθλητές που έχουν κλείσει την καριέρα τους κι εκτός από μεγάλες αγωνιστικές επιτυχίες έχουν επιδείξει υποδειγματικό φίλαθλο πνεύμα κι αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για την Παγκόσμια αθλητική κοινότητα.

Το συγκεκριμένο μετάλλιο αποτελεί την ύψιστη τιμητική διάκριση που μπορεί να τύχει ένα μέλος της κωπηλασίας στην καριέρα του και στο παρελθόν έχουν τιμηθεί θρυλικοί Ολυμπιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές όπως ο σερ Στιβ Ρεντγκρέιβ η Ρουμάνα Ολυμπιονίκης Ελίζαμπέτα Λίπα κ.ά.

Συνυποψήφιοι του Βασίλη Πολύμερου είναι η Ρουμάνα Constanta Burcica, o Τσέχος Valclav Chalupa, το ζευγάρι των Νεοζηλανδών Caroline & Georgina Evers-Swindell η Γερμανίδα Manuela Lutze και ο Αμερικανός Bryan Volpenhein.

Και οι έξι επιλέχθηκαν από την αρμόδια επιτροπή της FISA απο τους 12 αρχικά υποψήφιους οι οποίοι είχαν προταθεί από τις Εθνικές τους Ομοσπονδίες . Η ανακοίνωση του νικητή του φετινού μεταλλίου “Tomas Keller” καθώς και η απονομή θα πραγματοποιηθεί στις 26 Μαίου στη Λουκέρνη κατά την διάρκεια του αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Την απονομή του μεταλλίου των 18 καρατιών θα κάνει ο γιος του  ιστορικού προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας  Dominik Keller και τον νυν πρόεδρο της Nτένις Όσβαλντ.

 Νίκος Γκόμωλης


Πηγή: Contra

No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname