Tuesday, March 20, 2012

Στην τελική ευθεία το αεροδρόμιο "Μακεδονία"

Τέλη του 2013 ή αρχές του  2014, πιο πιθανό το δεύτερο, εκτιμάται πως θα έχει ολοκληρωθεί η αναβάθμιση του Κρατικού αερολιμένα Θεσσαλονίκης "Μακεδονία", σύμφωνα με τον υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη  Μαγκριώτη.

Οι εργασίες αφορούν στην εξέλιξη του έργου "Επέκταση διαδρόμου προσαπογειώσεων αεροσκαφών 10-28 (μετά παραλλήλου τροχοδρόμου) και το προγραμματισμό κατασκευής του έργου Αναβάθμιση αντοχής χερσαίου τμήματος  του διαδρόμου 10-28".

"Το έργο της επέκτασης του διαδρόμου προσαπογειώσεων αεροσκαφών 10-28 του Α/Δ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ περιλαμβάνει την  επέκταση του  διαδρόμου μετά παραλλήλου τροχοδρόμου  κατά 1000μ.  ώστε να έχει τελικό μήκος 3440 μέτρα  και επιπλέον ζώνη ασφαλείας 150 μ.,  ώστε ο ενιαίος εκτεταμένος διάδρομος να μπορεί να δέχεται με ασφάλεια και τα μεγάλα αεροσκάφη.

Με την αναβάθμιση αυτή  το Α/Δ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ θα γίνει αεροδρόμιο- κόμβος και θα μπορεί να εξυπηρετεί υπερατλαντικές πτήσεις και να συνεργάζεται  με αεροδρόμια της ευρύτερης περιοχής. Το γεγονός αυτό θα βοηθήσει πάρα πολύ στην οικονομική και ιδιαίτερα στη τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής", δήλωσε ο υφυπουργός.

Να σημειωθεί ότι η επέκταση του διαδρόμου γίνεται  μέσα στη θάλασσα και για αυτό το λόγο είναι ένα δύσκολο έργο.

Στέλιος Μπαμιατζής


Πηγή: News247

No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname