Tuesday, March 27, 2012

Πρώτος λαμπαδηδρόμος ο κολυμβητής Σπύρος Γιαννιώτης

Με πρώτο λαμπαδηδρόμο τον παγκόσμιο πρωταθλητή της κολύμβησης Σπύρος Γιαννιώτης θα ξεκινήσει στις 10 Μαΐου από την Αρχαία Ολυμπία, η ολυμπιακή λαμπαδηδρομία για τους Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο. Η τελετή αφής της φλόγας θα γίνει στις 10 Μαϊου το μεσημέρι, παρουσία του Προέδρου της ΔΟΕ Δρ. Ζακ Ρογκ ενώ θα παραδοθεί στη βρετανική αντιπροσωπεία, στις 17 Μαΐου, στις 19.00, στο Παναθηναϊκό Στάδιο.
Η φλόγα θα διανύσει περίπου 3.000 χιλιόμετρα επί ελληνικού εδάφους, περνώντας από 43 πόλεις, στα χέρια περίπου 500 Λαμπαδηδρόμων.

Μιλώντας στην εκδήλωση παρουσίασης της ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρος Καπράλος αποκάλυψε ότι «τα έξοδα του ταξιδιού της Φλόγας προέρχονται από χορηγίες και προσφορές των τοπικών Δήμων καθώς και ιδιωτών, που συνέβαλαν τα μέγιστα για την πραγματοποίηση αυτού του ονειρικού ταξιδιού».

Η χορογράφος κυρία Αρτεμις Ιγνατίου επισήμανε ότι: «η φετινή αφή της φλόγας θα είναι ιδιαίτερα σημαντική για εμάς τους Έλληνες και αυτό επειδή σε μια εποχή που η εθνική μας υπερηφάνεια έχει πληγωθεί, σε μια εποχή που η Ελλάδα ως χώρα και ο ελληνικός λαός τυγχάνουν αρνητικής προβολής, μπορεί η Αφή της Φλόγας να αποτελέσει θετική προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό».

Στην εκδήλωση παρέστη η Πρωθιέρεια κυρία Ινώ Μενεγάκη που δήλωσε: «είναι πολύ μεγάλη τιμή για μένα να είμαι Πρωθιέρεια στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας και δίνω την υπόσχεση ότι θα προσπαθώ πάντα να είμαι αντάξια αυτής της τιμής».

Η ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ ΕΠΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ
1η ΗΜΕΡΑ 10-5-12
ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ (ΑΦΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ) - ΠΥΡΓΟΣ - ΑΜΑΛΙΑΔΑ - ΑΡΧΑΙΑ ΗΛΙΔΑ - ΚΟΡΟΙΒΟΣ - ΓΑΣΤΟΥΝΗ - ΛΕΧΑΙΝΑ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ
(ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΩΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΚΡΗΤΗΣ)

2η ΗΜΕΡΑ 11-5-12
ΚΙΣΣΑΜΟΣ - ΧΑΝΙΑ - ΡΕΘΥΜΝΟ - ΚΝΩΣΣΟΣ - ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΜΑΛΙΑ - ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ
(ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΩΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ)

3η ΗΜΕΡΑ 12-5-12
ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΠΑΤΡΑ - ΡΙΟ - ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ - ΒΟΝΙΤΣΑ - ΠΡΕΒΕΖΑ - ΠΑΡΓΑ - ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - ΙΩΑΝΝΙΝΑ.

4η ΗΜΕΡΑ 13-5-12
ΙΩΑΝΝΙΝΑ - ΚΟΖΑΝΗ - ΒΕΡΟΙΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΚΑΒΑΛΑ

5η ΗΜΕΡΑ 14-5-12
ΚΑΒΑΛΑ - ΚΟΜΟΤΗΝΗ - ΚΗΠΟΙ (ΣΥΝΟΡΙΑΚΟ ΦΥΛΑΚΙΟ)- ΦΕΡΕΣ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ - ΞΑΝΘΗ - ΔΡΑΜΑ

6η ΗΜΕΡΑ 15-5-12
ΔΡΑΜΑ - ΑΛIΣΤΡΑΤΗ - ΣΕΡΡΕΣ - ΚΑΤΕΡΙΝΗ - ΛΑΡΙΣΑ - ΒΟΛΟΣ - ΛΑΜΙΑ

7η ΗΜΕΡΑ 16-5-12
ΛΑΜΙΑ - ΧΑΛΚΙΔΑ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΑΘΗΝΑ - ΑΚΡΟΠΟΛΗ

8η ΗΜΕΡΑ 17-5-12
ΑΚΡΟΠΟΛΗ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ - ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ - ΖΑΠΠΕΙΟ -
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΣΤΑΔΙΟ (ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ)
Γιάννης Τζούστας
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ


*Ευχαριστούμε τον Γιώργο Γ. για τις πληροφορίες!

No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname