Monday, June 11, 2012

Ταράτσα bars: Πανοραμικά κάδρα της Αθήνας να τα πιεις στο ποτήρι

Μπορεί η ζέστη να μας τσιτώνει τα νεύρα όταν είμαστε μπλοκαρισμένοι στην κίνηση, όταν νιώθουμε το αναγκαίο κακό- βλέπε air condition- να χτυπά την πλάτη μας στο γραφείο, όταν τέλος πάντων βρισκόμαστε οπουδήποτε αλλού εκτός από μια παραλία με την παγωμένη μπύρα ανά χείρας. Ναι, οι μέρες είναι αφόρητες αλλά οι καλοκαιρινές νύχτες στην πόλη έχουν και αυτές τη χάρη τους, όπως θα διαπιστώσεις αμέσως παρακάτω.

Λουκούμι Bar
 
Το Αστεροσκοπείο στο πιάτο. Κάπως έτσι μοιάζει η θέα από το «Λουκούμι Bar» το οποίο δεν έχει προλάβει καν να κλείσει το πρώτο τρίμηνο λειτουργίας του και όμως ήδη έχει εξελιχθεί σε στέκι. Λογικές τιμές, live μουσικές βραδιές και παράλληλα fashion bazaar και εκθεσιακές δράσεις μαρτυρούν το μυστικό της επιτυχίας του new entry στην πλατεία Αβησσυνίας.
Πλατεία Αβησσυνίας 3, Μοναστηράκι, τηλ. 210 3234814


A for Athens
 
Εδώ και ένα χρόνο που έκανε την εμφάνιση του ήταν δεδομένο ότι θα αποτελέσει «ιερό τόπο προσκυνήματος» για πολλούς Αθηναίους και μη. Και πώς να μη γίνει άλλωστε; Από το roof bar του ξενοδοχείου «A for Athens» νομίζεις ότι θα πιεις στο ποτήρι την Ακρόπολη ρεμβάζοντας από ψηλά τους περαστικούς στην πλατεία Μοναστηρακίου και στα πέριξ του ιστορικού κέντρου.
Μιαούλη 2-4, Μοναστηράκι, τηλ. 210 3244244
 
Ταράτσα bar (Χοροστάσιο)
 
Πέρυσι τέτοιες μέρες το ανακαινισμένο club «Χοροστάσιο» πραγματοποιούσε τα εγκαίνια της περίφημης ταράτσας του στον τέταρτο όροφο κοιτάζοντας την Αθήνα από ψηλά με ποτά, καλές μουσικές και εκθέσεις. Όπως ήταν αναμενόμενο, η συνταγή της επιτυχίας του ιστορικού club της πόλης έπιασε τόπο και προφανώς, ή μάλλον ευτυχώς, το ίδιο «τροπάριο» επαναλαμβάνεται και φέτος.
Σκουλενίου 2, πλατεία Κλαυθμώνος, τηλ. 210 3314330
 
«Hytra» (Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών)
 
Οι θεατρικές παραστάσεις, οι συναυλίες, οι εκθέσεις και τα φεστιβάλ είναι οι προφανείς λόγοι για να επισκεφθεί κανείς τη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση. Υπάρχει όμως και ο ρόλος της γεύσης που παίζει στο σενάριο από τον περασμένο Μάρτιο χάρη στο περίφημο εστιατόριο «Hytra» του βραβευμένου σεφ Νίκου Καραθάνου. Αυτόν τον μήνα μάλιστα ο γαστρονομικός παράδεισος μαζί με τα cocktails του μετακόμισε στο open air αμφιθέατρο του ιδρύματος εκεί όπου θα φιλοξενούνται παράλληλα συναυλίες.
Λ. Συγγρού 107-109, τηλ. 213 0178000
 
Kuss
 
Ανάμεσα στη «σφηκοφωλιά» ταρατσών, όπως το «Marabou», το «Panormix» και το Santa Botella, στην φοιτητική πιάτσα της Πανόρμου, ήρθε να προστεθεί πριν από σχεδόν ένα μήνα άλλο ένα ξεσκέπαστο μπαρ με νησιώτικο αέρα. Αν θες να πάρεις μια πρώτη γεύση, το «Kuss» υπόσχεται ιδιαίτερα cocktails και μουσικές ικανές να σε ταξιδέψουν, έστω και νοερά, σε εξωτικούς προορισμούς.
Πλακεντίας 128, Πανόρμου, τηλ. 6974834468
 
Sky Project (Dream City)
 
Όσοι έχουν λιώσει τις σόλες των παπουτσιών τους στο dance floor του «Dream City» σίγουρα θα έσπευσαν στα εγκαίνια της καλοκαιρινής εκδοχής του αθηναϊκού club πριν από ένα μήνα. Με θέα το πολύβουο Γκάζι και φυσικά την Ακρόπολη, το «Sky Project» δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει τα clubs της παραλιακής. Χωρισμένο σε επίπεδα, το εντυπωσιακό open air club διαθέτει το main stage χωρητικότητας 1.200 ατόμων, το πριβέ moonlight stage με την πισίνα καταμεσής του χώρου αλλά και cocktail restaurant.
Βουτάδων 2 & Πειραιώς, Γκάζι, τηλ. 210 3477330
 
Red Dot
 
Στη λίστα των trendy πολυχώρων της Αθήνας ήρθε να προστεθεί πριν από λίγο καιρό το «Red Dot» στο Γκάζι. Με τη χαρακτηριστική industrial pop αισθητική του και στα τρία επίπεδα, ο arty πολυχώρος ενδείκνυται για καλλιτεχνικές ανησυχίες που «σβήνουν» με ένα- και δύο και τρία- cocktail στην ταράτσα του νέου hotspot με θέα την Ακρόπολη και το Λυκαβηττό.
Ευμολπιδών 24 & Τριπτολέμου, Γκάζι, τηλ. 210 3411725


Νίκη Ρωμανού


Πηγή: Cosmo

No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname