Thursday, July 26, 2012

Ρεκόρ προσέλευσης στο Παναθηναϊκό Στάδιο

To "φράγμα" των 200.000 επισκεπτών ξεπέρασε η προσέλευση του κοινού στο Παναθηναϊκό Στάδιο μέχρι σήμερα, από τις 15 Απριλίου 2010, όταν μετά τις συντονισμένες ενέργειες της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, άνοιξε ξανά τις πύλες του, για τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες.

Το ιστορικό Στάδιο στο οποίο αναβίωσαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες το 1896, το επισκέφτηκαν μέχρι και το Σάββατο, 200.157 άτομα, μεταξύ των οποίων 57.000 μαθητές σχολείων της Ελλάδας και του εξωτερικού, αποδεικνύοντας ότι μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να γίνει ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς της Αθήνας.

Το άνοιγμα και η επιτυχία του Παναθηναϊκού Σταδίου δικαίωσαν το όραμα της ΕΟΕ, που ήθελε το μοναδικό αυτό μνημείο, να προσφέρει στο κάθε ενδιαφερόμενο τη δυνατότητα μίας ανεπανάληπτης περιήγησης, αλλά και να αποτελέσει τόπο για αθλητικές δραστηριότητες και εκπαιδευτικές επισκέψεις παιδιών και μαθητών.

Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα μέσω του πρωτοποριακού ατομικού συστήματος ξενάγησης, που πλέον διατίθεται σε 11 γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, γερμανικά, ισπανικά, πορτογαλικά, κινέζικα, ιαπωνικά, ρώσικα και αραβικά), να μάθουν την ιστορία του, από την κατασκευή του μέχρι και τις ημέρες μας και να ταξιδέψουν στο χρόνο και την ιστορία όχι μόνο του Καλλιμάρμαρου αλλά και της Αθήνας.

Όπως προκύπτει από την χρήση των συσκευών αυτόματης ξενάγησης, η χρήση τους έγινε αναλογικά στις εξής γλώσσες:

1. ΙΣΠΑΝΙΚΑ : 26%
2. ΑΓΓΛΙΚΑ : 24%
3. ΓΑΛΛΙΚΑ : 14%
4. ΡΩΣΙΚΑ : 10%
5. ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ : 8%
6. ΕΛΛΗΝΙΚΑ : 6%
7. ΙΤΑΛΙΚΑ : 4%
7. ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΑ : 4%
9. ΙΑΠΩΝΙΚΑ : 2%
9. ΚΙΝΕΖΙΚΑ : 2%

Εκτός από την περιήγηση τους στο μοναδικό μαρμάρινο στάδιο του Κόσμου, οι επισκέπτες έχουν πλέον την ευκαιρία, να συνεχίσουν την περιήγηση τους στο χώρο του Αιθρίου και να δουν τη μόνιμη έκθεση «Αναμνήσεις από τους Ολυμπιακούς Αγώνες: Αφίσες και Δάδες από το 1896 έως σήμερα», με μοναδικά εκθέματα από την σύγχρονη ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, παρακολουθώντας παράλληλα σε μεγάλες οθόνες στιγμιότυπα και συγκινητικές σκηνές από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Επίσης με το πρόγραμμα «Αθλητισμός για Παιδιά», στο Καλλιμάρμαρο πήγαν περισσότερα από 400 σχολεία απ’ όλη την Ελλάδα με 27.000 μαθητές συνολικά. Το πρόγραμμα αυτό έχει ως στόχο να φέρει τα παιδιά των ευαίσθητων ηλικιών του δημοτικού σχολείου κοντά στον κλασσικό αθλητισμό, να καλλιεργήσει την ενασχόληση τους με αυτόν, να τονίσει τα πολλαπλά οφέλη που προκύπτουν από τον αθλητισμό και ταυτόχρονα να εκπαιδευτούν στην ιστορία, τον πολιτισμό και τις αρχές του αθλητισμού μέσω του παιχνιδιού που προσφέρει.

Το Παναθηναϊκό Στάδιο είναι ένα διαχρονικό πολιτιστικό και τουριστικό σύμβολο, στην καρδιά της Αθήνας, που μαρτυρά την άρρηκτη σχέση μεταξύ πολιτισμού και αθλητισμού και πλέον είναι φανερό ότι με το άνοιγμα του στο κοινό, εξυπηρετεί και πάλι αυτό τον σκοπό!


Πηγή: SPORT24

No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname