Friday, July 27, 2012

Ελληνική εφαρμογή παιχνιδιού γνώσεων σαρώνει στον κόσμο

Μία ελληνική εφαρμογή παιχνιδιού γνώσεων τύπου Trivial Persuit για smartphone κινητά έχει κατορθώσει να κερδίσει το ενδιαφέρον ανά τον κόσμο. Πίσω από την εφαρμογή Jeebboo που έχει ήδη μεταφραστεί σε 21 γλώσσες και αριθμεί 120.000 χρήστες σε όλο τον κόσμο βρίσκονται οκτώ Έλληνες.

Η διαφορά του Jeebboo από τις αντίστοιχες εφαρμογές είναι ότι ανάμεσα στις ερωτήσεις γνώσεων παρατίθενται και ορισμένα ερωτήματα γνώμης.

"Μας ενδιέφερε η επικοινωνία μεταξύ χρηστών και παιχνιδιού να είναι αμφίδρομη. Δηλαδή, μέσα από τις ερωτήσεις γνώμης να νιώθουμε τον "παλμό" των παικτών.

Οι ερωτήσεις γνώμης ποικίλουν από "καφέ ή τσάι" μέχρι "ο καλύτερος χαρακτήρας από τους Απαράδεκτους ήταν...". Σιγά σιγά, και εφόσον υπάρχει θετική ανταπόκριση, σκεφτήκαμε πως θα είχε ενδιαφέρον να μαθαίναμε τι σκέφτονται οι παίκτες σχετικά με επίκαιρα θέματα", εξηγεί στον "Ελεύθερο Τύπο" ο Χρήστος Λεωνιδίου.

Τα αποτελέσματα από αυτές τις ερωτήσεις γνώμης αναρτώνται καθημερινά στο μπλογκ του παιχνιδιού.

"Έτσι, υπάρχει ένα μπλογκ που επιτρέπει στους χρήστες να πουν τη γνώμη τους, μεταφέρει τα γεγονότα αλλά και τα αναλύει από την οπτική γωνία των παικτών. Απόψεις που προέρχονται κατευθείαν από τον κόσμο", συμπληρώνει.

Αυτή τη στιγμή το Jeebboo έχει τη μεγαλύτερη τράπεζα ερωτήσεων, με περισσότερες από 25.000, με την Ισμήνη Καλπαξή να επισημαίνει ότι οι περισσότερες ερωτήσεις δεν αποτελούν μετάφραση, αλλά είναι ερωτήσεις που δημιουργήθηκαν ειδικά για την εκάστοτε γλώσσα.

Μέσα μάλιστα στο επόμενο χρονικό διάστημα, τα μέλη της ομάδας σκοπεύουν να μεταφράσουν το παιχνίδι σε 32 γλώσσες.

"Έτσι θα καλύπτουμε το 90% του παγκόσμιου πληθυσμού", σημειώνει, τονίζοντας πως το μεγαλύτερο μέρος των χρηστών του Jeebboo αυτή τη στιγμή προέρχεται από τις ΗΠΑ, την Κορέα, τη Γαλλία, τη Γερμανία και τη Βρετανία.

Η πορεία του είναι ανοδική και τα διαγράμματα των downloads έχουν εκτοξευτεί τελευταία ειδικά μετά την προσθήκη γλωσσών όπως τα κορεάτικα, τα κινεζικά και τα πορτογαλικά.

Μια άλλη σημαντική διαφορά του Jeebboo είναι ότι επιβραβεύει με μετρητά τους χρήστες του. "Για να συμμετέχει κάποιος στις κληρώσεις αρκεί να απαντήσει σε μια ερώτηση.

Αλλά όσους περισσότερους βαθμούς μαζέψει κανείς εντός της εβδομάδας, τόσες περισσότερες είναι οι συμμετοχές του στην κλήρωση.

Το Jeebboo είναι το μόνο παιχνίδι που επιβραβεύει τη γνώση και μάλιστα είναι η μόνη εφαρμογή που μοιράζει χρήματα χωρίς να απαιτεί καμία υποχρέωση από τους παίκτες", επισημαίνει ο Χρήστος Λεωνιδίου.

Οι εμπνευστές της εφαρμογής είναι οι: Νίκος Θεολόγος, Χρήστος Λεωνιδίου, Ισμήνη Καλπαξή, Ελένη Στάθη, Κωνσταντίνος Γιακαλής, Θάνος Κουτσουράκης, Γιώργος Τερμεντζόγλου και Γιώργος Κατσιμάρδος.


Πηγή: News247


*Ευχαριστούμε Στρατηγέ ε.α. Θοδωρή Μ. για τις πληροφορίες! 

No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname