Sunday, August 26, 2012

Tαχυδρόμος μοιράζει γράμματα και λογαρισμούς, τραγουδώντας!

Ένας πολύ συμπαθής υπάλληλος των ΕΛΤΑ στην Παραμυθιά και χαρωπός άνθρωπος, ο Γρηγόρης Σταυράτης από το Παλαιοχώρι Φιλιατών, κάνει, εδώ και πολλά χρόνια, κάτι πρωτότυπο, σκορπίζοντας αισιοδοξία. Μοιράζει γράμματα και λογαριασμούς, τραγουδώντας, έχοντας στο χέρι του συνήθως ένα γαρύφαλλο.

Αντηχούν οι δρόμοι της Παραμυθιάς από τα τραγούδια του. Κατά κανόνα ερμηνεύει δημοτικά τραγούδια. Και τον αγαπούν όλοι, γιατί τους μεταδίδει χαρά. Μέσα στα προβλήματα της ζωής, τα τραγούδια στους δρόμους από τον ταχυδρόμο, ακούγονται και εκλαμβάνονται ως νότα ελπίδας.

Τον συναντήσαμε επί τω έργω. Δηλαδή να διανέμει την αλληλογραφία και να τραγουδά... Ξαφνιαστήκαμε αρχικά, όταν ακούσαμε έναν άνθρωπο να περπατά και να τραγουδά.

Διπλανοί μας είπαν ότι πρόκειται για τον "χαρούμενο ταχυδρόμο". Καταλάβαμε πόσο πολύτιμο είναι αυτό, που κάνει. Τον σταματήσαμε και είχαμε μια σύντομη κουβέντα μαζί του. "Δεν θέλω να βλέπω τον εαυτό μου και τους γύρω μου με κατάθλιψη", μας ανέφερε. Και πρόσθεσε: "Τα τραγούδια δημιουργούν προϋποθέσεις να σκέπτεσαι θετικά". Ο Γρηγόρης Σταυράτης έχει παθολογική αγάπη για το χωριό του, το Παλαιοχώρι, το οποίο επισκέπτεται συχνά και προσφέρει στα κοινά. 


Πηγή: katoci.com via καλά νέα

No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname