Saturday, October 20, 2012

Αλεξάνδρα Αβράμη: Η 23χρονη χορεύτρια από τα Γιαννιτσά με υποτροφία στην Αμερική

Αποφοίτησε από το τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΑΠΘ, αλλά επέλεξε να ακολουθήσει την αγάπη της στον χορό. Γνωρίζοντας το μπαλέτο σε μικρή ηλικία, λάτρεψε την τέχνη του κλασικού χορού και σήμερα διαπρέπει ανάμεσα σε σημαντικούς χορευτές στις ΗΠΑ.

Η Αλεξάνδρα Αβράμη από τα Γιαννιτσά, φοιτώντας στις σημαντικότερες επαγγελματικές σχολές του κόσμου, απέκτησε στην διάρκεια των πολύχρονων σπουδών της το Πτυχίο Δασκάλας από το Royal Academy of Dance του Λονδίνου.

Έγινε δεκτή ως μαθήτρια στην μεγάλη ομάδα χορού American Ballet Theater όπου παλαιότερα ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής ο Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ. Φοίτησε τον περασμένο χρόνο με υποτροφία στην μεγαλύτερη επαγγελματική σχολή του κόσμου Joffrey Ballet School διεκδικώντας αυτή τη θέση ανάμεσα σε εκατοντάδες νέους χορευτές από κάθε άκρη της γης.

Με ξεχωριστή αγάπη για αυτό που κάνει σε όλη την καλλιτεχνική της πορεία έχει πάρει μέρος σε φιλανθρωπικά gala και εκδηλώσεις για την Παγκόσμια ημέρα χορού, ενώ απέσπασε σε Διεθνή Διαγωνισμό στην Αθήνα την 3 η θέση.

Σήμερα ανήκει στις μοναδικές ισχυρές παρουσίες στο χώρο του κλασσικού χορού στην Αμερική, εφόσον ξεκίνησε εκεί την καριέρα της δίνοντας τον καλύτερο της εαυτό σε αυτό που πάντα αγαπούσε. Το Κλασικό Μπαλέτο.






*Eυχαριστούμε as***dou@hol.gr για τις πληροφορίες!

No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname