Saturday, November 17, 2012

Πύλη της Hewlett Packard ο Πειραιάς

Η αμερικανική εταιρεία Hewlett Packard σκοπεύει να διακινεί τα προϊόντα της προς την Κ. Ευρώπη, τη Μ. Ανατολή, τη Β. Αφρική, τις ευρωπαϊκές χώρες της Μεσογείου και χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης μέσω του λιμανιού του Πειραιά. Το πρώτο βήμα του σχεδίου ετοιμάζεται να λάβει σάρκα και οστά ύστερα από την υπογραφή κατ’ αρχήν συμφωνίας μεταξύ του προβλήτα ΙΙ της Cosco και της HP. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, έχει ήδη αποφασιστεί η εγκατάσταση στον Πειραιά του κεντρικού κόμβου διανομής των προϊόντων της εταιρείας HP.

Τα προϊόντα της HP θα διανέμονται από τον Πειραιά θαλασσίως μέσω του terminal της Cosco και σιδηροδρομικώς από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Η εφοδιαστική και μεταφορική δραστηριότητα της HP ανέρχεται συνολικά σε 50 δισ. δολάρια, το μεγαλύτερο ποσοστό της οποίας αφορά δραστηριότητες που θα κατευθυνθούν στον Πειραιά. 

Ακριβότερο το Ρότερνταμ
Το υψηλό κόστος καυσίμων, που έχει περιορίσει τις ταχύτητες κίνησης των πλοίων, έχει καταστήσει το λιμάνι του Ρότερνταμ, από όπου διεξάγεται η διακίνηση των προϊόντων της HP, ιδιαίτερα ακριβό. Όπως αναφέρθηκε στην «Κ», ο Πειραιάς αποτελεί την πλέον οικονομική επιλογή για την εταιρεία.


Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname