Friday, February 22, 2013

Mind The Buzz - Η εφαρμογή που κατέκτησε το κοινό και είναι ελληνική!

Αναμφισβήτητα είναι μια από τις καλύτερες εφαρμογές που έχουν περάσει ποτέ από smartphones! Το Mind the Buzz, η πιο ολοκληρωμένη εφαρμογή ερωτήσεων κατάφερε να εντυπωσιάσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς, ένα παιχνίδι ερωτήσεων που ποτέ δεν μπορείς να ξεκολλήσεις από κει. Με απίστευτα γραφικά, super design, δυνατή μουσική και χρόνο αγωνίας για να επιτύχεις την σωστή απάντηση, σε κάνει να κάθεσαι με τις ώρες και να ξεχνάς ότι σου γίνεται γύρω σου.

 To dwrean.net επικοινώνησε με την ομάδα και απάντησε σε 6 απλές ερωτήσεις:


1) Πως υλοποιήθηκε η ιδέα για το Mind The Buzz;

Η ομάδα υλοποίησης της εφαρμογής ήταν ανέκαθεν εξοικειωμένη τόσο με προγραμματισμό όσο και με σχεδιασμό, αλλά ποτέ σε επίπεδο εφαρμογών (apps). Έχοντας μεγάλη αγάπη για trivia games, θελήσαμε αρχικά να ετοιμάσουμε ένα game για την "παρέα", χωρίς να έχουμε κάποιο πλάνο για να δημιουργήσουμε κάτι εμπορικό. Στην πορεία, όμως ενθουσιαστήκαμε τόσο πολύ με το αποτέλεσμα και κάνοντας μια μικρή έρευνα, συνειδητοποιήσαμε ότι υπάρχει κενό στην Ελληνική αγορά, ενώ ακόμα και οι αντίστοιχες ξένες εφαρμογές είχαν μεγάλο περιθώριο βελτίωσης. Έτσι γεννήθηκε, επίσημα πλέον, το Mind the Buzz ενώ ακολούθησαν πολλοί μήνες σκληρής δουλειάς, για να καταφέρουμε να έχουμε μια αξιοπρεπή εφαρμογή, που να ψυχαγωγεί ενώ παράλληλα να εκπαιδεύει.

2) Γιατί το όνομα Mind The Buzz;

Το όνομα Mind The Buzz προέκυψε πριν αρκετά χρόνια! Είχε βρεθεί το αντίστοιχο domain σε .com (σχετικά δύσκολο να βρεθεί καλό όνομα διαθέσιμο σε .com) για να χρησιμοποιηθεί σε κάποιο μελλοντικό project, χωρίς να υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ιδέα εκείνη την εποχή. Όταν αρχίσαμε να υλοποιούμε το παιχνίδι, το όνομα Mind the Buzz ήρθε και έδεσε με την κεντρική ιδέα του παιχνιδιού, αφού αυτό που επικοινωνεί είναι "προσοχή στον βομβητή", δηλαδή πρόσεχε μην κάνεις λάθος και ακουστεί ο ήχος "buzz"!

3) Ποιο ήταν το πιο περίεργο review που έχετε διαβάσει για την εφαρμογή Mind the Buzz;

Έχουμε λάβει εκατοντάδες reviews, τα οποία μας δίνουν πάντα επιπλέον κίνητρο να βελτιώσουμε την εφαρμογή, αλλά και να προσθέτουμε features που θα κάνουν την εμπειρία του παιχνιδιού ακόμα καλύτερη. Το πιο περίεργο review, όμως, ήταν από έναν παίκτη μιας ομάδας ποδοσφαίρου, ο οποίος μας είπε ότι την προηγούμενη νύχτα ενός μεγάλου αγώνα, όλη η ομάδα έπαιζε Mind the Buzz πάνω από ένα iPad μέχρι τα ξημερώματα και ο μόνος λόγος που σταμάτησαν ήταν για να πάνε στον αγώνα!

4) Περιμένατε την τόσο μεγάλη επιτυχία του Mind The Buzz παραμένοντας στις πρώτες θέσεις κατάταξης εφαρμογών;

Όχι δεν περιμέναμε ποτέ ότι θα έχει τόσο μεγάλη επιτυχία. Δεν γνωρίζαμε καν την δυναμική της συγκεκριμένης αγοράς για να βάλουμε στόχους, επομένως, η κυκλοφορία του Mind The Buzz ήταν ένα μεγάλο πείραμα και για εμάς, που μας εξέπληξε θετικά! Κατακτήσαμε γρήγορα τις πρώτες θέσεις του AppStore, αλλά θεωρώ ότι η παραμονή μας εκεί για πάνω από 3 μήνες, οφείλεται ναι μεν στην ίδια την εφαρμογή, αλλά επιπλέον παίζει σημαντικό ρόλο η υποστήριξη που γίνεται τόσο σε επίπεδο updates, όσο και σε επίπεδο social media, media publicity και επαφής με τον κόσμο.

5) Ποια είναι τελικά η ομάδα του Mind the Buzz;

Η αρχική ομάδα αποτελείται από τρία άτομα:
  1. Χριστίνα Σιγάλα - Marketer και designer με μεγάλη εμπειρία σε καταξιωμένα brands. Γεννά ιδέες και τις σχεδιάζει.
  2. Ιάσονας Κρητικός - Senior software engineer σε μεγάλη εταιρία, με πάθος για την τεχνολογία και τις mobiles εφαρμογές. Κάνει τις ιδέες να δουλεύουν.
  3. Παναγιώτης Μεριτζής - Παθιασμένος gamer, έχοντας στο ενεργητικό του τη συγγραφή άνω των 4000 ερωτήσεων. Δημιουργεί περιεχόμενο και ψυχαγωγεί.
 

Στην πορεία, προστέθηκαν κι άλλα άτομα στην ομάδα του Mind The Buzz, κυρίως για να υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλομορφία στην συγγραφή των ερωτήσεων, αλλά και για την μετάφραση μέρος του περιεχομένου στην Αγγλική γλώσσα για την "global" έκδοση που ετοιμάζεται.

6) Θα περιμένουμε και νέες εφαρμογές από την ομάδα σας;

Φυσικά! Αυτή τη περίοδο έχουμε εστιάσει περισσότερο στην περαιτέρω ανάπτυξη του ίδιου του Mind The Buzz, αλλά υπάρχουν ήδη συγκεκριμένες ιδέες για εφαρμογές στο "συρτάρι" που περιμένουν να βρεθεί ο χρόνος για να υλοποιηθούν! Βρισκόμαστε σε στάδιο αναζήτησης developers και designers για να επισπεύσουμε τις διαδικασίες και επιφυλασσόμαστε για τα καλύτερα!

To Mind the Buzz διατίθεται στο App Store με 1.79 ευρώ αλλά η σελίδα dwrean.net σας προτείνει να κατεβάσετε και την έκδοση LITE η οποία είναι ΔΩΡΕΑΝ που περιλαμβάνει 3 από τις 11 κατηγορίες με πάνω από 500 ερωτήσεις ανά κατηγορία.

Οι διαθέσιμες κατηγορίες είναι:
1) Κινηματογράφος
2) Ιστορία
3) Αθλητικά

Για να το κατεβάσετε χρησιμοποιείστε το QReader της συσκευής σας ή πατήστε πάνω στο download για να μεταβείτε στο AppStore

Έκδοση: 1.0
Μέγεθος: 16.8 ΜΒ
Λειτουργικό σύστημα:  iOS 4.3
Κατασκευαστής: IASON KRITIKOS
Πηγή: AppStore 

Γιάννης Ροδιτάκης

Πηγή: Dwrean.net


* Ευχαριστούμε Ελισάβετ Ν. για το άρθρο!

No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname