Friday, March 29, 2013

Γκολ στον ρατσισμό από ανήλικους πρόσφυγες με προπονητή τον Ρεχάγκελ

Γκολ στoν... ρατσισμό με προπονητή τον Οτο Ρεχάγκελ έβαλαν χθες ανήλικοι πρόσφυγες από όλες τις γωνιές του κόσμου, οι οποίοι φιλοξενούνται στον ξενώνα Εστία - Στοίχημα Ζωής της ΜΚΟ της Αρχιεπισκοπής Αποστολή. Ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ελλάδος που βρίσκεται από χθες στην Αθήνα ως επίτιμος πρεσβευτής της Γερμανίας, ξανακάθησε σε ελληνικό πάγκο μετά το Μουντιάλ του 2010 στο πλαίσιο του φιλικού ποδοσφαιρικού αγώνα της ομάδας των προσφύγων με τους νέους του Παναθηναϊκού. 
 
Μολονότι το σκορ έληξε 5-2 υπέρ των νέων του Παναθηναϊκού, πραγματικός νικητής της χθεσινής αναμέτρησης αναδείχθηκε το πνεύμα αλληλεγγύης και αλληλοκατανόησης μεταξύ των λαών, τόνισε ο διευθυντής της Αποστολής Κωστής Δήμτσας.
 
«Το ποδόσφαιρο ενώνει», είπε και ο Οτο Ρεχάγκελ απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων. «Αμέσως μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ένα από τα πρώτα παιχνίδια που είχε δώσει η Εθνική Γερμανίας ήταν με τη Ρωσία», πρόσθεσε. Ο γερμανός τεχνικός είπε ακόμη ότι το 2004 η Εθνική Ελλάδος με πνεύμα συνεργασίας και ομόνοιας πέτυχε έναν άθλο. Το ίδιο, ανέφερε, μπορεί να κάνει και τώρα η Ελλάδα για να ξεπεράσει τις δυσκολίες. Συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Εργασίας Γιόαχιμ Φούχτελ της Γερμανίας, ο κ. Ρεχάγκελ είχε συνάντηση και με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, κατά την οποία επισημάνθηκε το κοινωνικό έργο της Αρχιεπισκοπής.


 Συνάντηση για τον τουρισμό
 
Νωρίτερα οι Οτο Ρεχάγκελ και Γιόαχιμ Φούχτελ είχαν επισκεφθεί το υπουργείο Τουρισμού. «Η Ελλάδα είναι μια καταπληκτική χώρα για διακοπές», τόνισε ο κ. Φούχτελ μετά τη συνάντηση με την υπουργό Ολγα Κεφαλογιάννη, καλώντας τούς γερμανούς τουρίστες να την επισκεφθούν. «Είναι απολύτως ασφαλής χώρα», υπογράμμισε.
 
Το θέμα της συνεργασίας των δύο χωρών για την αναβάθμιση των τουριστικών σπουδών κυριάρχησε στη συνάντηση. «Η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό για την Ελλάδα αποτελεί προτεραιότητα», τόνισε η κ. Κεφαλογιάννη. Στο πλαίσιο της τουριστικής εκπαίδευσης το υπουργείο Τουρισμού στηρίζει μαζί με τον κ. Φούχτελ την άμεση έναρξη ενός νέου προγράμματος που έχει εφαρμοστεί σε χώρες όπως η Γερμανία, Πορτογαλία και Ισπανία.
 
Οι δύο γερμανοί αξιωματούχοι είχαν χθες επαφές και με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών. Να μεταφέρει μήνυμα στην πατρίδα του ώστε να ανοίξουν οι αγορές στα ελληνικά προϊόντα κάλεσε τον κ. Ρεχάγκελ ο υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης. Προανήγγειλε επίσης τη δημιουργία δύο νέων γραφείων στην Αθήνα και στη Νότια Ελλάδα, αντίστοιχων εκείνου της Θεσσαλονίκης, όπου παρέχεται η δυνατότητα απευθείας ανταλλαγής τεχνογνωσίας μεταξύ ελλήνων και γερμανών δημάρχων.
 
 
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname