Wednesday, April 10, 2013

Non grata η Χρυσή Αυγή στα νοσοκομεία της χώρας

Την αντίθεσή της στις πρακτικές που επιχειρεί να εφαρμόσει η Χρυσή Αυγή στο χώρο των νοσοκομείων, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), με αφορμή την πρόσφατη έφοδο μελών της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής τον βουλευτή Μεσσηνίας, Δημήτρη Κουκούτση, στο νοσοκομείο της Καλαμάτας. Με τον τίτλο «Έξω οι νεοναζί από τα νοσοκομεία», το ψήφισμα του 8ου συνεδρίου της ΟΕΝΓΕ, αναφέρει τα παρακάτω:

«Οι επανειλημμένες προσπάθειες των φασιστών να εδραιώσουν την παρουσία τους στο χώρο της Δημόσιας Υγείας της χώρας με τρομοκρατικές εφόδους, ρατσιστικές αιμοδοσίες και 'ιατρεία' δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνουν ανεκτές από τους νοσοκομειακούς γιατρούς, τους υγειονομικούς και τους δημοκρατικούς πολίτες

Ρατσιστικές πρακτικές και μέθοδοι που βρίσκονται από τη φύση τους σε πλήρη αντιδιαστολή με την Ιατρική Δεοντολογία και το αναμφισβήτητο δικαίωμα για ισότιμη περίθαλψη όλων των ανθρώπων, θα μας βρουν απέναντι τους. Η ΟΕΝΓΕ καλεί του γιατρούς να αντισταθούν στο ρατσιστικό δηλητήριο της Χρυσής Αυγής και να καταγγέλλουν κάθε περιστατικό ρατσιστικής βίας στις Ενώσεις και τα σωματεία τους».

Τη περασμένη Δευτέρα μέλη της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής τον βουλευτή Μεσσηνίας, Δημήτρη Κουκούτση, είχαν πραγματοποιήσει έφοδο στο νοσοκομείο Καλαμάτας, προκειμένου να ελέγξουν αν εργάζονται παράνομα αλλοδαπές ως αποκλειστικές νοσοκόμες.

Στο ίδιο μήκος κύματος, οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», με αφορμή ερώτηση βουλευτών της Χρυσής Αυγής για τις ελλείψεις προσωπικού στο νοσοκομείο, ζητούν από τη διοίκηση του ιδρύματος «να μη δώσει κανένα στοιχείο στους ρατσιστές, οπαδούς των ναζί, που είναι ανεπιθύμητοι στο Νοσοκομείο. Η μισαλλοδοξία και η μπόχα τους είναι ξένες για τους εργαζόμενους στον 'Ευαγγελισμό', Έλληνες και ξένους. Θα μας βρουν μαζικά και οργανωμένα απέναντί τους όπου κι όποτε τολμήσουν να εμφανιστούν».


Πηγή: ΕΘΝΟΣ

No comments:

Post a Comment

Comments system

Disqus Shortname